نقش تقنینی و تفسیری شکلگرایی در اسناد تجارتی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''نقش تقنینی و تفسیری شکلگرایی در اسناد تجارتی''' نام مقاله ای از حبیب رمضانی آکردی و سید امیر حسام موسوی بوده که در شماره چهارم دوره سیزدهم (زمستان 1400) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است. == چکیده == چگونگی اجرای مقررات سند تجاری|اسناد...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
خط ۱۲: خط ۱۲:
* منطق صوری
* منطق صوری
* پیش بینی پذیری دعوی
* پیش بینی پذیری دعوی
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات شماره چهارم دوره سیزدهم مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات حبیب رمضانی آکردی]]
[[رده:مقالات سید امیر حسام موسوی]]
[[رده:مقالات حقوق تجارت]]
[[رده:اسناد تجاری]]

نسخهٔ ‏۸ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۵۱

نقش تقنینی و تفسیری شکلگرایی در اسناد تجارتی نام مقاله ای از حبیب رمضانی آکردی و سید امیر حسام موسوی بوده که در شماره چهارم دوره سیزدهم (زمستان 1400) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است.

چکیده

چگونگی اجرای مقررات اسناد تجاری و تحقق اهداف قانونگذار در این حوزه مستلزم شناخت اصالت شکل و قواعد ناظر بر آن می‌باشد. از این رو نقش تقنینی و تفسیری شکل گرایی در اسناد تجاری موضوع پرسش قرار می گیرد.

به پرسش یادشده به روش «تحلیلی» و با تأکید بر اصول و قواعد حاکم بر اسناد تجاری، پاسخ داده شد و این نتیجه حاصل شد که اصلی ترین مبنای قواعد اسناد تجاری شکل گرایی به معنای اصالت شکل معین و واجد ضمانت اجرا است و اصول اساسی چون استقلال امضاها و غیرقابل استناد بودن ایرادات جز با اصالت شکل قابل تحقق نیست. هدف از اصالت بخشی به شکل نیز ایجاد «سرعت» و «اعتماد» و «پیش‌بینی پذیری دعاوی» ناشی از سند می باشد تا با اعتبار بخشی به اسناد تجاری، آن را به جایگزینی مطلوب برای پول بدل نماید. در این راستا و در بعد تفسیری، حقوقدان و یا دادرس باید به اهدافی که مقنن از شکل گرایی دارد توجه نماید تا سرعت گردش سند و اعتماد به آن برای تحقق هدف قانونگذاری افزایش یابد.

کلید واژه ها

  • شکل گرایی
  • اسناد تجارتی
  • منطق صوری
  • پیش بینی پذیری دعوی