جایگاه و کارکرد کمیتۀ مشورتی شورای حقوق بشر در نظام بین‌المللی حقوق بشر: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''جایگاه و کارکرد کمیتۀ مشورتی شورای حقوق بشر در نظام بین‌المللی حقوق بشر''' نام مقاله ای است از فریبا نواب دانشمند و سید محمد هاشمی و امیرحسین رنجبریان که در شماره سه دوره پنجاه و یک (پاییز 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران...» ایجاد کرد)
 
(+ 7 categories using HotCat)
 
خط ۱۰: خط ۱۰:
* شورای حقوق بشر
* شورای حقوق بشر
* کمیته مشورتی
* کمیته مشورتی
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1400]]
[[رده:مقالات فصلنامه حقوق عمومی]]
[[رده:مقالات حقوق بشر]]
[[رده:مقالات حقوق بین الملل]]
[[رده:مقالات فریبا نواب دانشمند]]
[[رده:مقالات سید محمد هاشمی]]
[[رده:مقالات امیرحسین رنجبریان]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۲۸

جایگاه و کارکرد کمیتۀ مشورتی شورای حقوق بشر در نظام بین‌المللی حقوق بشر نام مقاله ای است از فریبا نواب دانشمند و سید محمد هاشمی و امیرحسین رنجبریان که در شماره سه دوره پنجاه و یک (پاییز 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

به‌منظور تقویت نقش ارتقایی و نظارتی نهاد حقوق بشر سازمان ملل متحد، شورای حقوق بشر موظف شد تا اختیارات، فعالیت‌ها و سازوکارهای کمیسیون حقوق بشر سابق را بازنگری و ساختار شورا را سازماندهی کند. بر این اساس کمیته‌ای با عنوان «کمیتۀ مشورتی» ایجاد شد که این تحقیق با هدف شناخت و بررسی عملکرد این نهاد در شورای حقوق بشر صورت گرفته است. بررسی نقش و عملکرد کمیتۀ مشورتی نشان داد که کمیتۀ مشورتی در شورای حقوق بشر نقش «مشاور بین‌المللی»را بر عهده دارد و در مواردی توصیه‌نامه صادر می‌کند. کارکرد دیگر کمیتۀ مشورتی، فراهم آوردن «فضا و عرصه‌ای مناسب» برای تبادل‌نظر و گفت‌وگو میان کارشناسان کمیتۀ مشورتی، نمایندگان دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی در زمینۀ مسائل حقوق بشر است. کمیتۀ مشورتی از طریق مطالعات، تهیۀ گزارش‌ها و پیش‌نویس برخی اسناد بین‌المللی در شکل‌گیری افکار عمومی، اطلاع‌رسانی و افزایش دانش و تولید اطلاعات در زمینۀ مسائل مختلف حقوق بشر تأثیرگذار بوده و موجب ترویج و حمایت حقوق بشر و ارتقای عملکرد شورای حقوق بشر شده است.

کلیدواژه‌ها

  • ترویج
  • حقوق بشر
  • شورای حقوق بشر
  • کمیته مشورتی