باهم‌فروشی در قراردادهای مجوز بهره‌برداری از مالکیت فکری: رهیافت حقوق رقابت: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''باهم‌فروشی در قراردادهای مجوز بهره‌برداری از مالکیت فکری: رهیافت حقوق رقابت''' نام مقاله ای از مصطفی بختیاروند و زینب فرهاد خانی بوده که در شماره دوم دوره نهم (تابستان 1396) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است. == چکیده == منوط کردن اعطا...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
 
خط ۱۲: خط ۱۲:
* با هم فروشی غیر مجاز
* با هم فروشی غیر مجاز
* ضمانت اجرا
* ضمانت اجرا
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1396]]
[[رده:مقالات مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات شماره دوم دوره نهم مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات زینب فرهاد خانی]]
[[رده:مقالات مصطفی بختیاروند]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مقالات حقوق مالکیت فکری]]
[[رده:حقوق رقابت]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۸ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۰۲

باهم‌فروشی در قراردادهای مجوز بهره‌برداری از مالکیت فکری: رهیافت حقوق رقابت نام مقاله ای از مصطفی بختیاروند و زینب فرهاد خانی بوده که در شماره دوم دوره نهم (تابستان 1396) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است.

چکیده

منوط کردن اعطای مجوز بهره‌برداری از محصول فکری اصلی به دریافت محصول دیگر یا باهم فروشی، به عنوان یکی از مسائل اصلی حقوق رقابت، به دو دسته مجاز و غیرمجاز تقسیم می‌شود. شرایط باهم‌فروشی غیرمجاز در اتحادیه اروپایی عبارتند از وجود اثر ضدرقابتی، تمایز دو محصول و اجبار و بسته به مورد، وجود توافق بین بنگاه‌ها یا سوءاستفاده از وضعیت مسلط اقتصادی. قانونگذاران آمریکا و ایران نیز شرایط کم و بیش مشابهی را مقرر داشته‌اند. در هر سه نظام یادشده، ضمانت‌اجراهای مدنی و کیفری مانند بطلان یا قابلیت ابطال توافقات و جریمه نقدی برای باهم‌فروشی پیش‌بینی شده است. مقررات ایران، هم در زمینه شرایط باهم فروشی و هم ضمانت اجرای آن نیازمند بازنگری است.

کلید واژه ها

  • حقوق رقابت
  • قرارداد مجوز بهره برداری مالکیت فکری
  • تعهدات اضافی
  • با هم فروشی مجاز
  • با هم فروشی غیر مجاز
  • ضمانت اجرا