نقش حقوق عمومی در کنترل مصرف آب: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''نقش حقوق عمومی در کنترل مصرف آب''' نام مقاله ای از مسعود فریادی بوده که در شماره اول دوره دهم (بهار 1397) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است. == چکیده == با توجه به اینکه یکی از چالش‌های حقوق آب در ایران الزام مصرف‌کننده به استفاده بهینه...» ایجاد کرد)
 
(+ 6 categories using HotCat)
 
خط ۱۳: خط ۱۳:
* منفعت عمومی
* منفعت عمومی
* استفاده معقول آب
* استفاده معقول آب
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:مقالات مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات شماره اول دوره دهم مجله علمی مطالعات حقوقی]]
[[رده:مقالات مسعود فریادی]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:حقوق آب]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۵۴

نقش حقوق عمومی در کنترل مصرف آب نام مقاله ای از مسعود فریادی بوده که در شماره اول دوره دهم (بهار 1397) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است.

چکیده

با توجه به اینکه یکی از چالش‌های حقوق آب در ایران الزام مصرف‌کننده به استفاده بهینه و معقول از آب است این مسأله مطرح می­شود که دولت چگونه می‌تواند مصرف‌کننده را به تبعیت از روش ­های بهینه و معقول در مصرف آب الزام کند. به دلیل اینکه آب یک کالای عمومی و ثروت ملی در معرض تهدید است، دولت می‌تواند با توسل به برخی اصول مهم حقوق عمومی مانند اصل اقتدار، برابری، منفعت عمومی، خدمات عمومی و امنیت حقوقی الزامات بیشتر و سخت‌گیرانه‌تری بر نحوه مصرف آب در بخش‌های مختلف اعمال کند و فروش و توزیع آن را منوط به اصلاحات اساسی در فرایند مصرف در این بخش‌ها سازد.این مقاله با روش تحلیل حقوقی در صدد است تا از این اصول مبنایی برای مقررات گذاری دولت در کنترل مصرف آب و تفسیر مفهوم استفاده معقول از آب در مراجع اداری و قضایی ایجاد کند. مدیریت عادلانه مصرف آب از چشم­ انداز حقوق عمومی تا حدود زیادی به توسعه نظری و کاربردی این اصول بستگی دارد.

کلید واژه ها

  • حقوق آب
  • اصول حقوق عمومی
  • امنیت آب
  • مدیریت مصرف آب
  • مدیریت یکپارچه آب
  • منفعت عمومی
  • استفاده معقول آب