تاملی بر کاربست فناوری‌های نوین در نظام انتخاباتی و الزامات قانونی آن در نظام حقوقی ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تأملی بر کاربستِ فناوری‌های نوین در نظام انتخاباتی و الزامات قانونی آن در نظام حقوقی ایران''' نام مقاله ای از نادر اسدی اوجاق و محسن طاهری است که در شماره پانزدهم فصلنامه علمی دانشنامه‌های حقوقی منتشر شده است. == چکیده == پیشرفت روز­اف...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
خط ۱۷: خط ۱۷:
* [[ماده 9 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1362|ماده 9 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی]]
* [[ماده 9 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1362|ماده 9 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی]]
* [[ماده 21 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران]]
* [[ماده 21 قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخابات شهرداران]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1401]]
[[رده:مقالات شماره پانزدهم فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی]]
[[رده:مقالات نادر اسدی اوجاق]]
[[رده:مقالات محسن طاهری]]
[[رده:کاربرد فناوری های نوین در انتخابات]]
[[رده:لایحه جامع انتخابات]]
[[رده:مقالات حقوق عمومی]]
[[رده:مواد قرمز]]

نسخهٔ ‏۵ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۲۹

تأملی بر کاربستِ فناوری‌های نوین در نظام انتخاباتی و الزامات قانونی آن در نظام حقوقی ایران نام مقاله ای از نادر اسدی اوجاق و محسن طاهری است که در شماره پانزدهم فصلنامه علمی دانشنامه‌های حقوقی منتشر شده است.

چکیده

پیشرفت روز­افزون فناوری­‌های نوین­­ موجب شده است که به‌کارگیری آن در فرایند انتخابات نیز کاربرد پیدا کند. این پژوهش در پی پاسخ­ به این پرسش است که فنون جدید در فرایند انتخابات از چه جایگاهی برخوردار بوده و واجد چه آثار و ثمراتی می‌باشد؟ و نظام انتخاباتی ایران در این مقوله با چه مسائلی مواجه است؟ در مقاله حاضر این مسئله در قالبی توصیفی- تحلیلی تبیین گردیده است، امروزه شیوه‌­های مدرن انتخاباتی رو به گسترش است و ثمراتی همچون؛ ایجاد انگیزه و تسهیل مشارکت شهروندان در انتخابات، صرفه‌­جویی در هزینه­‌های انتخاباتی، شفافیت در انتخابات و سلامت انتخاباتی را به همراه دارد. همچنین، مشخص شد که پیاده­‌سازی شیوه‌­های­ نوین در نظام انتخاباتی ایران با مسائلی همچون؛ شکل‌­گیری قوانین انتخاباتی با ابتنای بر رأی­‌گیری سنتی، پیش­بینی موردی به‌کارگیری فناوری‌های جدید در لابه‌لای قوانین انتخاباتی بدون توجه به ملزومات اجرائی، با پراکندگی در قوانین انتخاباتی مواجه است. جهت رفع اشکالات ذکر شده، تسریع در تصویب لایحه جامع انتخابات، توجه و اهتمام ویژه به بند (12) ذیل سیاست­های کلی نظام انتخابات، و نظایر آن به­‌عنوان راه­کارهای اثرگذار در برطرف شدن خلأ­های موجود معرفی شدند.

کلیدواژه ها

  • انتخابات
  • انتخابات الکترونیکی
  • فناوری‌های نوین
  • نظام انتخاباتی
  • قوانین انتخاباتی

مواد مرتبط