عمل‌ حقوقی‌ از دیدگاه‌ یک‌ حقوقدان‌ بین‌المللی‌: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
(+ 11 categories using HotCat)
 
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
'''عمل‌ حقوقی‌ از دیدگاه‌ یک‌ حقوقدان‌ بین‌المللی‌''' نام مقاله ای از [[ژان ‌پل ژاکه]] و ترجمه و تحقیق [[ناصرعلی منصوریان]] است که در شماره سوم (فروردین 1382) [[فصلنامه پژوهشهای حقوقی]] منتشر شده است.
'''عمل‌ حقوقی‌ از دیدگاه‌ یک‌ حقوقدان‌ بین‌المللی‌''' نام مقاله ای از [[ژان ‌پل ژاکه]] و ترجمه و تحقیق [[ناصر علی منصوریان]] است که در شماره 3 (فروردین 1382) [[فصلنامه پژوهشهای حقوقی]] منتشر شده است.


== چکیده ==
== چکیده ==
[[عمل‌ حقوقی‌]] به‌ معنای‌ عملی‌ که‌ موجد حقوق و تکالیفی‌ می‌گردد از جمله‌ مفاهیم‌ اساسی‌ در همه رشته‌های‌ حقوق است‌. در [[حقوق بین‌الملل‌]]، این‌ مفهوم‌ پیچیدگی‌ بیشتری‌ پیدا می‌کند چرا که‌ تقریباً همه‌ فعالیت‌های‌ [[سازمان‌های‌ بین‌المللی‌]] را در بر می‌گیرد و بیان‌ اراده دولت‌ها در عرصه‌ [[روابط‌ بین‌المللی‌]] به‌ شمار می‌رود. از دیدگاه‌ یک‌ حقوقدان‌ بین‌المللی‌، با توجّه‌ به‌ قواعد و ضوابط‌ لازم‌الرّعایه‌ حقوق بین‌الملل‌ همچون‌ [[قاعده آمره‌]]، [[اصل‌ حسن‌ نیت‌]] و [[نظریه‌ استاپل‌]]، [[اعلامیه‌های‌ یک‌جانبه‌]] دولت‌ها، و ملحق‌ شدن‌ آنها به‌ [[معاهدات‌ دوجانبه‌ یا چندجانبه‌ بین‌المللی‌]]، و نیز [[قطعنامه‌ها]] و تصمیمات‌ سازمان‌های‌ بین‌المللی‌ از جمله‌ مصادیق‌ [[عمل‌ حقوقی‌]] بوده‌، دولت‌ها و سازمان‌های‌ بین‌المللی‌ را متعهد و مأخوذ می‌سازند.
[[عمل حقوقی|عمل‌ حقوقی‌]] به‌ معنای‌ عملی‌ که‌ موجد [[حقوق]] و تکالیفی‌ می‌گردد از جمله‌ مفاهیم‌ اساسی‌ در همه رشته‌های‌ حقوق است‌. در [[حقوق بین‌الملل‌]]، این‌ مفهوم‌ پیچیدگی‌ بیشتری‌ پیدا می‌کند چرا که‌ تقریباً همه‌ فعالیت‌های‌ [[سازمان بین المللی|سازمان‌های‌ بین‌المللی‌]] را در بر می‌گیرد و بیان‌ اراده دولت‌ها در عرصه‌ [[رابطه بین المللی|روابط‌ بین‌المللی‌]] به‌ شمار می‌رود. از دیدگاه‌ یک‌ حقوقدان‌ بین‌المللی‌، با توجّه‌ به‌ قواعد و ضوابط‌ لازم‌الرّعایه‌ حقوق بین‌الملل‌ همچون‌ [[قاعده آمره|قاعده آمره‌]]، [[اصل‌ حسن‌ نیت‌]] و [[نظریه‌ استاپل‌]]، [[اعلامیه‌ یک‌جانبه‌|اعلامیه‌های‌ یک‌جانبه‌]] دولت‌ها، و ملحق‌ شدن‌ آنها به‌ [[معاهده دو جانبه بین المللی|معاهدات‌ دوجانبه‌]] یا [[معاهده چند جانبه بین المللی|چندجانبه‌ بین‌المللی‌]]، و نیز [[قطعنامه|قطعنامه‌ها]] و تصمیمات‌ سازمان‌های‌ بین‌المللی‌ از جمله‌ مصادیق‌ [[عمل‌ حقوقی‌]] بوده‌، دولت‌ها و سازمان‌های‌ بین‌المللی‌ را متعهد و مأخوذ می‌سازند.


== کلید واژه ها ==
== کلید واژه ها ==
خط ۱۸: خط ۱۸:


[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1382]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1382]]
[[رده:مقالات فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:مقالات شماره سوم فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:مقالات شماره 3 فصلنامه پژوهشهای حقوقی]]
[[رده:مقالات ژان ‌پل ژاکه]]
[[رده:مقالات ژان ‌پل ژاکه]]
[[رده:مقالات ترجمه و تحقیق ناصرعلی منصوریان]]
[[رده:مقالات ترجمه و تحقیق ناصرعلی منصوریان]]
۱۲٬۰۵۸

ویرایش