ماده ۳۱۵ قانون مجازات اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (Wikihagh admin صفحهٔ ماده 315 قانون مجازات اسلامی را به ماده ۳۱۵ قانون مجازات اسلامی منتقل کرد: فارسی سازی نویسه ها)
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۱: خط ۱:
فقدان قرائن و امارات موجب ظن و صرف حضور فرد در محل وقوع جنایت، از مصادیق لوث محسوب نمی‌ شود و او با ادای یک سوگند، تبرئه می‌ گردد.
فقدان قرائن و امارات موجب ظن و صرف حضور فرد در محل وقوع جنایت، از مصادیق لوث محسوب نمی‌ شود و او با ادای یک سوگند، تبرئه می‌ گردد.
== نکات توضیحی تفسیری دکترین ==
صرف ادعای مدعی را در صورت عدم وجود اماره یا قرینه نمی توان برای حصول لوث کافی دانست. اهمیت این بحث به حدی است که طبق قانون حتی حضور فرد متهم در صحنه قتل نیز نمی تواند مصداقی از لوث باشد.351208 چرا که  وقوع ظن در قاضی ، یک امر جداگانه و ضروری است.351244لذا  در فرض انکار متهم از یک سو و فقدان امارات ظن آور از سوی دیگر، تحقق لوث منتفی است.670072همچنین برخی معتقدند تحقق لوث را باید فقط نسبت به کسانی ممکن دانست که در زمان قتل در محل بوده اند و خود این حضور باید از طریق اقرار یا سوگند ثابت گردد.708784 بنابراین علاوه بر اینکه در فرض اثبات عدم حضور متهم زمان و مکان وقوع جنایت، لوث ثابت نمیگردد4074868 بلکه حضور متهم در صحنه جرم نیز امری است خلاف اصل و نیازمند اثبات که می توان آن را از طریق اقرار یا شهادت اثبات نمود.4074880 همچنین چنانچه حضور متهم در صحنه جرم محرز باشد نیز با اقامه بینه معتبر از سوی وی برای تبرئه خویش، لوث واقع نمی شود.1641384
== نظرات فقها ==
علامه (ره) در کتاب تحریر انکار حضور در مکان یا زمان قتل از سوی متهم را مسقط لوث دانسته است. اما در فرض اقامه بینه از سوی اولیای دم در این خصوص، اثری بر انکار متهم مترتب نخواهد بود.269428
۳٬۵۰۱

ویرایش