نظریه شماره 7/1401/1018 مورخ 1401/10/05 اداره کل حقوقی قوه قضاییه در مورد عدم ممنوعیت دادرس در رسیدگی در صورت نظر بر برائت به عنوان اقلیت: تفاوت میان نسخه‌ها

(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1401/1018|شماره پرونده=1401-168-1018 ک|تاریخ نظریه=1401/10/05}} '''استعلام''': چنانچه قضات دادگاه کیفری یک در مقام رسیدگی و صدور حکم در خصوص پرونده ای، اکثریت عقیده به محکومیت متهم و اقلیت، نظر به برائت وی داشته باشند و...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(۲ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1401/1018|شماره پرونده=1401-168-1018 ک|تاریخ نظریه=1401/10/05}}
'''چکیده نظریه شماره 7/1401/1018 مورخ 1401/10/05 اداره کل حقوقی قوه قضاییه در مورد عدم ممنوعیت دادرس در رسیدگی در صورت نظر بر برائت به عنوان اقلیت:''' اظهار عقیده یکی از قضات دادگاه کیفری یک در برائت متهم به عنوان نظریه اقلیت از موارد امتناع دادرس از رسیدگی به تقاضای تخفیف در مجازات و یا اعمال مقررات مربوط به اعطای آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات یا صدور حکم تجمیعی و نظایر آن نیست.


'''استعلام''': چنانچه قضات دادگاه کیفری یک در مقام رسیدگی و صدور حکم در خصوص پرونده ای، اکثریت عقیده به محکومیت متهم و اقلیت، نظر به برائت وی داشته باشند و پس از صدور رأی و حصول قطعیت، پرونده جهت اعمال ماده ۴۴۲ یا ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ یا اعطای آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات یا ادغام احکام و ... به همان شعبه دادگاه ارجاع شود، آیا شخصی که عقیده بر برائت داشته است و در زمره اقلیت بوده، می تواند در موارد اخیر اعلام نظر کند؟
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1401/1018|شماره پرونده=1401-168-1018 ک|تاریخ نظریه=1401/10/05|موضوع نظریه=[[آیین دادرسی کیفری]]|محور نظریه=[[موارد امتناع دادرس از رسیدگی]]}}
 
== استعلام ==
چنانچه [[قضات]] [[دادگاه کیفری یک]] در مقام رسیدگی و صدور [[حکم]] در خصوص پرونده ای، اکثریت عقیده به محکومیت متهم و اقلیت، نظر به [[برائت]] وی داشته باشند و پس از صدور [[رای دادگاه|رأی]] و حصول قطعیت، پرونده جهت اعمال [[ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری|ماده ۴۴۲]] یا [[ماده ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری|۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری]] مصوب ۱۳۹۲ یا اعطای [[آزادی مشروط]]، [[تعلیق اجرای مجازات]] یا ادغام احکام و ... به همان [[شعبه]] دادگاه ارجاع شود، آیا شخصی که عقیده بر برائت داشته است و در زمره اقلیت بوده، می تواند در موارد اخیر اعلام نظر کند؟


== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
در فرض استعلام، اظهار عقیده یکی از قضات دادگاه کیفری یک در برائت متهم به عنوان نظریه اقلیت از موارد امتناع دادرس از رسیدگی به تقاضای تخفیف در مجازات موضوع مواد ۴۴۲ و ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ یا اعمال مقررات مربوط به اعطای آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات یا صدور حکم تجمیعی و نظایر آن نیست.
در فرض استعلام، اظهار عقیده یکی از قضات دادگاه کیفری یک در برائت متهم به عنوان نظریه اقلیت از موارد امتناع دادرس از رسیدگی به تقاضای [[تخفیف مجازات|تخفیف در مجازات]] موضوع مواد ۴۴۲ و ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ یا اعمال مقررات مربوط به اعطای آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات یا صدور حکم تجمیعی و نظایر آن نیست.
 
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۴۴۲ قانون آیین دادرسی کیفری]]
* [[ماده ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری]]
 
 
* [[ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری|ماده 442 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392]]
* [[ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری|ماده 483 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392]]
 
== جستار های وابسته ==
 
* [[برائت]]
* [[تخفیف مجازات]]
* [[تعلیق اجرای مجازات]]


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۱]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۱]]
[[رده:نظریه 2]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۱ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۱۵

چکیده نظریه شماره 7/1401/1018 مورخ 1401/10/05 اداره کل حقوقی قوه قضاییه در مورد عدم ممنوعیت دادرس در رسیدگی در صورت نظر بر برائت به عنوان اقلیت: اظهار عقیده یکی از قضات دادگاه کیفری یک در برائت متهم به عنوان نظریه اقلیت از موارد امتناع دادرس از رسیدگی به تقاضای تخفیف در مجازات و یا اعمال مقررات مربوط به اعطای آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات یا صدور حکم تجمیعی و نظایر آن نیست.

نظریه مشورتی 7/1401/1018
شماره نظریه۷/۱۴۰۱/۱۰۱۸
شماره پرونده۱۴۰۱-۱۶۸-۱۰۱۸ ک
تاریخ نظریه۱۴۰۱/۱۰/۰۵
موضوع نظریهآیین دادرسی کیفری
محور نظریهموارد امتناع دادرس از رسیدگی

استعلام

چنانچه قضات دادگاه کیفری یک در مقام رسیدگی و صدور حکم در خصوص پرونده ای، اکثریت عقیده به محکومیت متهم و اقلیت، نظر به برائت وی داشته باشند و پس از صدور رأی و حصول قطعیت، پرونده جهت اعمال ماده ۴۴۲ یا ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ یا اعطای آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات یا ادغام احکام و ... به همان شعبه دادگاه ارجاع شود، آیا شخصی که عقیده بر برائت داشته است و در زمره اقلیت بوده، می تواند در موارد اخیر اعلام نظر کند؟

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

در فرض استعلام، اظهار عقیده یکی از قضات دادگاه کیفری یک در برائت متهم به عنوان نظریه اقلیت از موارد امتناع دادرس از رسیدگی به تقاضای تخفیف در مجازات موضوع مواد ۴۴۲ و ۴۸۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ یا اعمال مقررات مربوط به اعطای آزادی مشروط، تعلیق اجرای مجازات یا صدور حکم تجمیعی و نظایر آن نیست.

مواد مرتبط


جستار های وابسته