صلاحیت دادگاه های مختص رسیدگی به جرایم ارتکابی توسط هواپیماهای بدون سرنشین؛ بررسی تطبیقی بین قانون عراق و سوریه: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات پایان نامه|عنوان=صلاحیت دادگاه های مختص رسیدگی به جرایم ارتکابی توسط هواپیماهای بدون سرنشین؛ بررسی تطبیقی بین قانون عراق و سوریه|رشته تحصیلی=حقوق جزا و جرم شناسی|دانشجو=جمیل العنبکبی|استاد راهنمای اول=جمیل العنبکی|مقطع تحصیلی=...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
'''صلاحیت دادگاه های مختص رسیدگی به جرایم ارتکابی توسط هواپیماهای بدون سرنشین؛ بررسی تطبیقی بین قانون عراق و سوریه''' عنوان پایان نامه ای است که توسط [[جمیل العنبکبی]]، با راهنمایی [[جمیل العنبکی]]  در سال ۱۴۰۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه قم دفاع گردید.
'''صلاحیت دادگاه های مختص رسیدگی به جرایم ارتکابی توسط هواپیماهای بدون سرنشین؛ بررسی تطبیقی بین قانون عراق و سوریه''' عنوان پایان نامه ای است که توسط [[جمیل العنبکبی]]، با راهنمایی [[جمیل العنبکی]]  در سال ۱۴۰۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه قم دفاع گردید.
==چکیده==
==چکیده==
هواپیماهای بدون سرنشین به عنوان وسایل نقلیه هوایی تعریف میشوند که از راه دور توسط یک دستگاه کنترل خودکار کنترل میشوند. این هواپیماها ممکن است مواد یا سلاحهای کشنده یا غیرکشنده را حمل کنند. بنابراین، آنها می توانند برای اهداف جنگی و نظامی یا برای اهداف غیرنظامی مورد استفاده قرار گیرند و جامعه اطلاعات و فناوری به قانون و انجمن های سیاسی اجازه نداده است تا قوانین لازم برای رسیدگی به نقض جدی مرتکب شده در هنگام استفاده از مکانیزم های جدید فناوری را تدوین کنند، از جمله پهپاد مسلح، به بهانه هایی از جمله مقابله با تروریسم. وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین یا به اصطلاح هواپیماهای بدون سرنشین یکی از تظاهرات این پیشرفت است، زیرا کشورها به دلیل قابلیت ها و برتری های خود، نه تنها در سمت نظامی، به طور مداوم این نوع هواپیما را در اختیار دارند، اما همچنین در بررسی تجاری، پزشکی، جغرافیایی، بدون شک می توان گفت که هواپیماهای بدون سرنشین به یک سلاح مخفی برای جاسوسی و اقدام نظامی تبدیل شده اند. صلاحیت دادگاه های عادی برای جنایات انجام شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین بستگی به دولت و سیستم حقوقی که در آن اعمال می شود، اما به طور کلی، قوه قضاییه عادی باید صلاحیت رسیدگی به جرایم ارتکابی توسط هواپیماهای بدون سرنشین در ارتباط با جرایم مدنی یا کیفری خارج از چارچوب عملیات نظامی یا امنیتی را داشته باشد، قوه قضاییه نظامی برای جنایاتی که توسط هواپیماهای بدون سرنشین در موارد مربوط به امنیت نظامی، ارتش، سلاح و تجهیزات نظامی انجام می شود، صلاحیت تحقیق، محاکمه و قضاوت در مورد این جنایات نظامی را دارد، در حالی که قوه قضاییه خصوصی دارای دادگاه های ویژه ای است که با پرونده ها برخورد می کند. در تحقیق، ما رویکرد مقایسه ای تحلیلی و توصیفی را دنبال کرده ایم، جایی که داده ها برای جمع آوری نتایج تجزیه و تحلیل می شوند. این تحقیق به چندین نتیجه رسیده است که مهمترین آنها این است که جنایات انجام شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین در عراق و سوریه با استفاده از قوانین سنتی علیه پرونده های عادی با بازگشت به دادگاه های عدالت عادی، نظامی یا خصوصی مواجه شده است، قوانین عراق و سوریه به مقررات قانونی مشخصی در مورد عملکرد آن نرسیده است.
[[هواپیمای بدون سرنشین|هواپیماهای بدون سرنشین]] به عنوان وسایل نقلیه هوایی تعریف می شوند که از راه دور توسط یک دستگاه کنترل خودکار کنترل میشوند. این هواپیماها ممکن است مواد یا سلاحهای کشنده یا غیرکشنده را حمل کنند. بنابراین، آنها می توانند برای اهداف جنگی و نظامی یا برای اهداف غیر نظامی مورد استفاده قرار گیرند و جامعه اطلاعات و فناوری به قانون و انجمن های سیاسی اجازه نداده است تا قوانین لازم برای رسیدگی به نقض جدی مرتکب شده در هنگام استفاده از مکانیزم های جدید فناوری را تدوین کنند، از جمله پهپاد مسلح، به بهانه هایی از جمله مقابله با [[تروریسم]]. وسایل نقلیه هوایی بدون سرنشین یا به اصطلاح هواپیماهای بدون سرنشین یکی از تظاهرات این پیشرفت است، زیرا کشورها به دلیل قابلیت ها و برتری های خود، نه تنها در سمت نظامی، به طور مداوم این نوع هواپیما را در اختیار دارند، اما همچنین در بررسی تجاری، پزشکی، جغرافیایی، بدون شک می توان گفت که هواپیماهای بدون سرنشین به یک سلاح مخفی برای [[جاسوسی]] و اقدام نظامی تبدیل شده اند. صلاحیت دادگاه های عادی برای جنایات انجام شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین بستگی به دولت و سیستم حقوقی که در آن اعمال می شود، اما به طور کلی، [[قوه قضاییه]] عادی باید صلاحیت رسیدگی به جرایم ارتکابی توسط هواپیماهای بدون سرنشین در ارتباط با [[جرم مدنی|جرایم مدنی]] یا کیفری خارج از چارچوب عملیات نظامی یا امنیتی را داشته باشد، قوه قضاییه نظامی برای جنایاتی که توسط هواپیماهای بدون سرنشین در موارد مربوط به امنیت نظامی، ارتش، سلاح و تجهیزات نظامی انجام می شود، صلاحیت تحقیق، محاکمه و قضاوت در مورد این جنایات نظامی را دارد، در حالی که قوه قضاییه خصوصی دارای [[دادگاه]] های ویژه ای است که با پرونده ها برخورد می کند. در تحقیق، ما رویکرد مقایسه ای تحلیلی و توصیفی را دنبال کرده ایم، جایی که داده ها برای جمع آوری نتایج تجزیه و تحلیل می شوند. این تحقیق به چندین نتیجه رسیده است که مهمترین آنها این است که جنایات انجام شده توسط هواپیماهای بدون سرنشین در عراق و سوریه با استفاده از قوانین سنتی علیه پرونده های عادی با بازگشت به دادگاه های عدالت عادی، نظامی یا خصوصی مواجه شده است، قوانین عراق و سوریه به مقررات قانونی مشخصی در مورد عملکرد آن نرسیده است.
==ساختار و فهرست پایان نامه==
==ساختار و فهرست پایان نامه==
الصفحه المقدمه
الصفحه المقدمه
خط ۱۰۶: خط ۱۰۶:
ثانیا: التوصیات
ثانیا: التوصیات


قایمه المصادر والمراجع
قایمه المصادر و المراجع
==کلیدواژه ها==
==کلیدواژه ها==
* هواپیماهای بدون سرنشین
* هواپیماهای بدون سرنشین
* دادگاه های ویژه
* [[دادگاه ویژه|دادگاه های ویژه]]
* قوانین عراق
* [[قانون عراق|قوانین عراق]]
* قوانین سوریه
* [[قانون سوریه|قوانین سوریه]]
 
== مواد مرتبط ==
۲٬۷۰۱

ویرایش