نظریه شماره 1030/95/7 مورخ 1395/05/04 اداره کل حقوقی قوه قضاییه: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
'''نظریه شماره 1030/95/7 مورخ  1395/05/04 اداره کل حقوقی قوه قضاییه''': استعلام :
{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=1030/95/7|شماره پرونده=628-1/186-95|تاریخ نظریه=1395/05/04}}


1-نظر به اینکه مجازات معاونت در جرایم موجب تعزیر یک تا دو درجه پایین¬تر از مجازات جرم ارتکابی است حال در صورتی که مباشر مرتکب جرم تعزیری درجه شش شده باشد مجازات معاون درجه هفت یا هشت خواهد بود و با توجه به اینکه رسیدگی به اتهام شرکا و معاونان جرم می¬بایست به صورت همزمان و در دادگاه واحد صورت گیرد در این صورت آیا رسیدگی به جرم معاون باید بدواً در دادسرا انجام شود و با صدور کیفرخواست پرونده به دادگاه ارسال شود و یا اینکه باید پرونده مستقیماً در دادگاه مورد رسیدگی قرار گیرد.
'''استعلام''': ۱-نظر به اینکه مجازات معاونت در جرایم موجب تعزیر یک تا دو درجه پایین تر از مجازات جرم ارتکابی است حال در صورتی که مباشر مرتکب جرم تعزیری درجه شش شده باشد مجازات معاون درجه هفت یا هشت خواهد بود و با توجه به اینکه رسیدگی به اتهام شرکا و معاونان جرم می بایست به صورت همزمان و در دادگاه واحد صورت گیرد در این صورت آیا رسیدگی به جرم معاون باید بدوا در دادسرا انجام شود و با صدور کیفرخواست پرونده به دادگاه ارسال شود و یا اینکه باید پرونده مستقیما در دادگاه مورد رسیدگی قرار گیرد.


نظریه مشورتی [[اداره کل حقوقی قوه قضاییه]] :
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
 
اصولا کلیه جرایم پس از انجام تحقیقات مقدماتی که با توجه به مواد ۲۲، ۶۴و ۹۲ قانون آیین دادرسی کیفری ۱۳۹۲، از وظایف دادسرا است، با صدور کیفرخواست در دادگاه صالح مورد رسیدگی قرار می گیرد و مواردی که پرونده مستقیما در دادگاه مطرح می شود، در مواد ۳۰۶ و۳۴۰ و تبصره یک ماده ۲۸۵ قانون مذکور تصریح شده است. طبق ماده ۳۴۰ قانون مذکور جرایم تعزیری درجه هفت وهشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود . بنابراین، اگر جرم اعلام شده از جرایم تعزیری درجه ۶ و بالاتر باشد، رسیدگی به اتهامات همه کسانی که به نحوی در ارتکاب آن جرم، اعم از مباشرت یا معاونت دخالت داشته باشند، باید پس از انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادسرا و صدور کیفرخواست با توجه به ماده ۳۱۱ قانون مزبور در دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اتهام متهم اصلی را دارد، صورت گیرد. بنابراین، با فرض اینکه بزه ارتکابی از سوی متهم اصلی در درجه ۶ تعزیری قرار داشته باشد، با لحاظ ماده ۹۲ قانون فوق الذکر، رسیدگی به اتهام معاون این جرم نیز در دادسرا، باید بدوا با انجام تحقیقات مقدماتی صورت پذیرد و درصورت صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه صالح ارسال شود.
اصولاً کلیه جرایم پس از انجام تحقیقات مقدماتی که با توجه به مواد [[ماده ۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری|22]]، [[ماده ۶۴ قانون آیین دادرسی کیفری|64]]<nowiki/>و [[ماده ۹۲ قانون آیین دادرسی کیفری|92 قانون آیین دادرسی کیفری 1392]]، از وظایف دادسرا است، با صدور کیفرخواست در دادگاه صالح مورد رسیدگی قرار می¬گیرد و مواردی که پرونده مستقیماً در دادگاه مطرح می شود، در مواد [[ماده ۳۰۶ قانون آیین دادرسی کیفری|306]] و[[ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری|340]] و تبصره یک ماده [[ماده ۲۸۵ قانون آیین دادرسی کیفری|285]] قانون مذکور تصریح شده است. طبق ماده [[ماده ۳۴۰ قانون آیین دادرسی کیفری|340]] قانون مذکور« جرایم تعزیری درجه هفت وهشت به طور مستقیم در دادگاه مطرح می شود». بنابراین، اگر جرم اعلام شده از جرایم تعزیری درجه 6 و بالاتر باشد، رسیدگی به اتهامات همه کسانی که به نحوی در ارتکاب آن جرم، اعم از مباشرت یا معاونت دخالت داشته باشند، باید پس از انجام تحقیقات مقدماتی توسط دادسرا و صدور کیفرخواست با توجه به ماده [[ماده ۳۱۱ قانون آیین دادرسی کیفری|311]] قانون مزبور در دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اتهام متهم اصلی را دارد، صورت گیرد. بنابراین، با فرض اینکه بزه ارتکابی از سوی متهم اصلی در درجه 6 تعزیری قرار داشته باشد، با لحاظ ماده [[ماده ۹۲ قانون آیین دادرسی کیفری|92]] قانون فوق الذکر، رسیدگی به اتهام معاون این جرم نیز در دادسرا، باید بدواً با انجام تحقیقات مقدماتی صورت پذیرد و درصورت صدور کیفرخواست، پرونده به دادگاه صالح ارسال شود.


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۵]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۳۹۵]]
۷۶٬۷۱۵

ویرایش