راهکارهای ایجاد تعادل قراردادی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''راهکارهای ایجاد تعادل قراردادی''' نام مقاله ای از امیر محمدی نیا و غلامرضا رضائی راد بوده که در دوره یازدهم شماره چهل و یکم (پاییز 1397) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == ضرورت های اجتماعی و اقتصادی در جوامع پیچیده...» ایجاد کرد)
 
(+ 8 categories using HotCat)
 
خط ۳۱: خط ۳۱:
* [[ماده 40 قانون کار]]
* [[ماده 40 قانون کار]]
* [[ماده 46 قانون تجارت الکترونیکی]]
* [[ماده 46 قانون تجارت الکترونیکی]]
[[رده:مقالات منتشر شده در سال 1397]]
[[رده:فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات دوره یازدهم شماره چهل و یکم فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی]]
[[رده:مقالات امید محمدی نیا]]
[[رده:مقالات غلامرضا رضائی راد]]
[[رده:مقالات حقوق خصوصی]]
[[رده:مواد قرمز]]
[[رده:قرارداد]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۴ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۰۵

راهکارهای ایجاد تعادل قراردادی نام مقاله ای از امیر محمدی نیا و غلامرضا رضائی راد بوده که در دوره یازدهم شماره چهل و یکم (پاییز 1397) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

ضرورت های اجتماعی و اقتصادی در جوامع پیچیده امروزی باعث گردیده تا قواعد حقوق قراردادها دچار تغییراتی گردد. از جمله آن، از بین رفتن تعادل قراردادی است. چرا که وجود طبقات نابرابر در جامعه با قدرت چانه زنی برتر و همچنین داشتن قدرت اقتصادی و دانش تخصصی، موقعیت قراردادی طرفین را به شدت تحت تاثیر قرار داده و قراردادی که ایجاد می گردد به صورت ناعادلانه و غیرمنصفانه است و حقوق طرف ضعیف قرارداد تضییع می شود. در این مقاله، ما مفهوم تعادل قراردادی و راهکارهایی که می تواند از عدم تعادل قرارداد جلوگیری کند را مطالعه می کنیم و به این نتیجه می رسیم که علی رغم مقتضای اصل آزادی قراردادی، قراردادها به صورت نابرابر منعقد می گردد و دولت وظیفه دارد با وضع قوانین خاص و امری و یا اعمال شروطی خاص و همچنین ضمانت اجرای مناسب برای مقابله با شروط غیرمنصفانه و ناعادلانه، همچون قابل فسخ بودن قرارداد و ابطال شروط، ضمن حفظ تعادل قراردادی، از طرف ضعیف قرارداد حمایت کند.

کلیدواژه ها

  • قرارداد
  • تعادل
  • شروط
  • غیرمنصفانه
  • آزادی قراردادی

مواد مرتبط