ماده ۶۱ قانون شرکت‌های تعاونی

نسخهٔ تاریخ ‏۳۰ آوریل ۲۰۲۳، ساعت ۱۹:۰۹ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''ماده ۶۱ قانون شرکت‌های تعاونی:''' اتحادیه تعاونی به سه منظور زیر تشکیل میشود: اول - اتحادیه تعاونی برای پیشرفت اداره امور و حفظ و حمایت تعاونیهای عضو و ایجاد هم آهنگی و توسعه تعلیمات و حسابرسی آنها که به تدریج تشکیل میشوند. تبصره ۱ - این نوع ات...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

ماده ۶۱ قانون شرکت‌های تعاونی: اتحادیه تعاونی به سه منظور زیر تشکیل میشود:

اول - اتحادیه تعاونی برای پیشرفت اداره امور و حفظ و حمایت تعاونیهای عضو و ایجاد هم آهنگی و توسعه تعلیمات و حسابرسی آنها که به تدریج تشکیل میشوند.

تبصره ۱ - این نوع اتحادیه‌ ها به دو شکل منطقه ‌ای و مرکزی تشکیل میشود:

‌الف - اتحادیه منطقه ‌ای برای هر یک از رشته‌ های تعاونی مذکور در فصل دوم این قانون با نام اتحادیه تعاونی نظارت و هم آهنگی تعاونیهای رشته‌ مربوط در منطقه.

ب - اتحادیه مرکزی تعاونیهای رشته مورد نظر.

‌تبصره ۲ - اتحادیه‌ های تعاونی نظارت و هم آهنگی منطقه ‌ای و یا اتحادیه ‌های مرکزی مذکور در این بند مجاز به انجام فعالیتهای تجاری و اعتباری‌ برای شرکتها و اتحادیه‌ های تعاونی عضو نیستند مگر در حدود انجام وظایف مندرج در این قانون.

‌تبصره ۳ - غیر از مبلغی که از طرف شرکت‌ های تعاونی عضو برای عضویت در اتحادیه ‌های تعاونی نظارت و هم آهنگی (‌اتحادیه منطقه ‌ای) و یا ‌اتحادیه‌ های تعاونی منطقه‌ ای برای عضویت در اتحادیه مرکزی به عنوان سرمایه باید پرداخت شود خدمات اتحادیه برای واحدهای عضو در قبال حق ‌عضویت سالانه ‌ای انجام میگیرد که میزان آن برای هر واحد عضو به تناسب تعداد اعضاء و یا درصدی از درآمد سالانه آن در اساسنامه اتحادیه تعیین ‌میشود.

‌دوم - اتحادیه تعاونی برای انجام امور اقتصادی و توسعه معاملات و عملیات بازرگانی شرکتهای تعاونی و یا اتحادیه های عضو حوزه عمل این‌ نوع اتحادیه‌ ها در هر مورد به تبعیت از مصالح اقتصادی و بازرگانی واحدهای عضو و تأیید وزارت تعاون و امور روستاها تعیین میشود.

‌در این نوع اتحادیه‌ های تعاونی باید جمله‌ ای که معرف نوع کار و عملیات اتحادیه باشد بنام آن اضافه شود و حداقل تعداد عضو مذکور در تبصره ماده ۲ این قانون در آن رعایت نمیگردد.

‌سوم - اتحادیه تعاونی اعتباری که به تدریج برای انجام خدمات اعتباری مورد نیاز واحدهای عضو با تأیید وزارت تعاون و امور روستاها و موافقت ‌شورای پول و اعتبار به صورت منطقه‌ ای و بر اساس مقررات فصل هشتم این قانون تشکیل میشود.

‌تبصره - در اتحادیه ‌های تعاونی اعتباری مازاد درآمد سالانه (‌موضوع ماده ۱۴) عیناً به حساب ذخیره قانونی غیرقابل تقسیم منتقل میشود.