نظریه شماره 7/1402/154 مورخ 1402/03/15 اداره کل حقوقی قوه قضاییه

نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۳:۰۳ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات نظریات مشورتی|شماره نظریه=7/1402/154|شماره پرونده=1402-168-154ک|تاریخ نظریه=1402/03/15}} '''استعلام''': مطابق ماده ۲۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری کفیل یا وثیقه گذار در هر مرحله از تحقیقات و رسیدگی با معرفی و تحویل متهم می تواند حسب مورد رفع مسئولیت ی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

استعلام: مطابق ماده ۲۲۸ قانون آیین دادرسی کیفری کفیل یا وثیقه گذار در هر مرحله از تحقیقات و رسیدگی با معرفی و تحویل متهم می تواند حسب مورد رفع مسئولیت یا آزادی وثیقه خود را از مرجعی که پرونده در آنجا مطرح است درخواست نماید ... . حال سؤال اینجاست که آیا مطابق این ماده امکان معرفی کفیل یا وثیقه گذار دیگری بدون حضور متهم وجود دارد؟ به عبارتی ابتدا کفیل یا وثیقه گذار رفع مسئولیت و آزادی وثیقه خود را از دادگاه درخواست می کنند و دادگاه مربوطه بدون حضور متهم ابتدائا مراتب قبولی کفالت یا وثیقه جدید را می پذیرد و سپس از قرار کفالت یا وثیقه قبلی رفع اثر می کند.

نظریه مشورتی 7/1402/154
شماره نظریه۷/۱۴۰۲/۱۵۴
شماره پرونده۱۴۰۲-۱۶۸-۱۵۴ک
تاریخ نظریه۱۴۰۲/۰۳/۱۵

نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه

با عنایت به ماده ۵۰۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ کفیل یا وثیقه گذار می تواند درخواست تغییر کفیل یا وثیقه گذار و یا جایگزینی وثیقه را از مقام قضایی درخواست کند و با لحاظ ماده ۲۲۹ همان قانون، چنان چه حضور متهم در موقع درخواست (تحقیقات، دادرسی یا اجرای حکم) ضرورت نداشته باشد و مقام قضایی ملائت کفیل جدید را احراز کند یا وثیقه جایگزین معادل وثیقه قبلی باشد، با توجه به مواد ۲۲۱ و ۲۲۳ و ۲۲۴ قانون یاد شده اقدامات لازم معمول و نسبت به صدور قرار قبولی کفالت یا وثیقه اقدام و از قرار قبولی کفالت و وثیقه سابق الصدور رفع اثر می نماید و در این صورت ضرورتی به حضور متهم نیست.