رای دادگاه درباره تأثیر وابستگی کودک به مادر بر موضوع حضانت (دادنامه شماره ۹۳۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۱۷۱۸)

نسخهٔ تاریخ ‏۸ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۷:۲۱ توسط Itbot (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات رای دادگاه تجدیدنظر (حقوقی)|شماره دادنامه=۹۳۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۱۷۱۸|تاریخ دادنامه=۱۳۹۳/۱۰/۰۹|نوع رأی=رأی شعبه|تاریخ شعبه=شعبه ۴۷ دادگاه تجدید نظر استان تهران|قاضی=علیرضا رحمانی{{سخ}}سید داود معنوی{{سخ}}مدنی کرمانی|موضوع=تأثیر وابستگی کود...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره تأثیر وابستگی کودک به مادر بر موضوع حضانت: وابستگی شدید روحی و عاطفی و جسمی به مادر می تواند از موارد تفویض حضانت به وی پس از ۷ سالگی کودک باشد؛ چراکه حضانت فرزند مشترک باید به نحوی تعیین گردد که کمترین آسیب روانی و جسمی به وی وارد آید.

رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۳۰۹۹۷۰۲۲۴۷۰۱۷۱۸
تاریخ دادنامه۱۳۹۳/۱۰/۰۹
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعتأثیر وابستگی کودک به مادر بر موضوع حضانت
قاضیعلیرضا رحمانی
سید داود معنوی
مدنی کرمانی

رأی دادگاه بدوی

درخصوص دادخواست آقای س.ن. فرزند ب. به طرفیت خانم الف.ق. فرزند ع. به خواسته حضانت فرزندان مشترک به هویت ‬های پ. متولد ۱۳۸۶/۴/۶ و پ. متولد ۱۳۸۸/۱۱/۱۴ دادگاه با احراز علقه زوجیت دائم فی‬مابین و رابطه نسبی آن‬ها با فرزندان مذکور به ‬عنوان پدر و مادر و دقت در اظهارات خواهان و دفاعیات خوانده و با ملاحظه تاریخ تولد فرزندان که دلالت براین دارد که پ. بالای هفت سال دارد و پ. کمتر از ۷ سال لذا مطابق مقررات قانون مدنی ماده ۱۱۶۹ خواسته خواهان را در مورد فرزند پسر به اسم پ. وارد و صحیح تشخیص داده و حضانت وی را به خواهان (پدر طفل) واگذار می نماید و اما درخصوص فرزند دیگرشان که کمتر از ۵ سال سن دارد خواسته را مطابق مقررات تشخیص نداده و حکم به رد دعوی خواهان درخصوص پ. صادر می نماید. رأی صادره حضوری و ظرف مهلت ۲۰ روز پس از ابلاغ نزد محاکم محترم تجدیدنظر استان تهران قابل تجدیدنظرخواهی است.

دادرس شعبه ۲ دادگاه عمومی حقوقی کهریزک- رحمانی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

تجدیدنظرخواهی خانم الف.ق. به ‬طرفیت آقای س.ن. نسبت به رأی موضوع دادنامه ۶۳۶- ۱۳۹۳/۷/۷ صادره از شعبه ۲ دادگاه عمومی خانواده کهریزک که بر تفویض حضانت فرزند مشترک پسر به ‬نام پ. متولد ۱۳۸۶/۴/۶ به پدر، اشعار دارد مآلا به‬ نظر موجه می رسد زیرا حضانت فرزند مشترک باید به ‬نحوی تعیین گردد که کمترین آسیب روانی و جسمی به فرزند مشترک وی وارد آید و فرزند مشترک ۷ ساله از نظر روحی و عاطفی و جسمی به شدت به مادر وابسته است و نیاز به محبت مادری دارد و شایسته است که در سنین کودکی نزد مادر به‬ سر برد لذا این دادگاه با نقض دادنامه بدوی که بدوی توجه به این مهم اصدار یافته است وفق تبصره ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی حضانت فرزند را به مادر تفویض بدیهی است حق ملاقات پدر با فرزندان مشترک محفوظ خواهد بود این رأی قطعی است.

رئیس و مستشار دادگاه شعبه ۴۷ دادگاه تجدیدنظر استان تهران

معنوی- مدنی کرمانی