ارزش دلیل

نسخهٔ تاریخ ‏۲۰ ژوئن ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۰۳ توسط Javad (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «'''ارزش دلیل''' به‌طور مستقیم به این مسئله بستگی دارد که آیا توانسته است نسبت به واقعه موضوع خود، باور ایجاد کند؟ به‌عبارت دیگر می‌توان گفت که «ارزش و وزن دلیل، به نیروی متقاعدکنندگی آن بر ذهن دادرس اشاره دارد» برای ایجاد باور نسبت به وجود ی...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

ارزش دلیل به‌طور مستقیم به این مسئله بستگی دارد که آیا توانسته است نسبت به واقعه موضوع خود، باور ایجاد کند؟ به‌عبارت دیگر می‌توان گفت که «ارزش و وزن دلیل، به نیروی متقاعدکنندگی آن بر ذهن دادرس اشاره دارد» برای ایجاد باور نسبت به وجود یک واقعه به‌وسیله دلیل، صرفاً اعتقاد و باور شخصی دادرس ملاک نیست، بلکه رابطه بین دلیل با واقعه (ادعا) باید به‌صورت نوعی دارای یک نظم و پیوستگی منطقی باشد. به‌عبارت دیگر، دلیل زمانی دارای ارزش اثباتی معتبر خواهد بود که با یک دلالت منطقی به ایجاد اعتقادی نوعی نسبت به واقعه مورد بحث منجر شود.[۱]

منابع

  1. دلیر, رضا; دلشاد معارف, ابراهیم; امینی, عیسی (1401). "تحلیلی بر اقناع قضایی در فرایند کشف امور موضوعی دعاوی مدنی‏". مطالعات حقوق خصوصی. 52 (3): 495–516. doi:10.22059/jlq.2022.339336.1007653. ISSN 2588-5618.