هتک حرز

نسخهٔ تاریخ ‏۲۲ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۱۱:۰۲ توسط Nastaran aghaee (بحث | مشارکت‌ها) (صفحه‌ای تازه حاوی «== توضیح واژگان == به نظر میرسد هتک هرگونه دست یابی به مال محرز است.شکستن قفل...» ایجاد کرد)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

توضیح واژگان

به نظر میرسد هتک هرگونه دست یابی به مال محرز است.شکستن قفل یا سوراخ کردن از مصادیق هتک است.اما به عنوان مثال در شکستن خصوصیتی وجود ندارد.در عین حال در کلام فقها این موضوع دیده میشود که هتک و بیرون آوردن مال باید یکی باشد.

نکات توضیحی تفسیری دکترین[ویرایش | ویرایش مبدأ]

منظور از هتک حرز تنها هتک مادی نیست.بلکه اعم از هتک مادی یا غیر مادی است.به عنوان مثال چه فردی در خانه کسی را بشکند یا درب آن را با کلید ساختگی بگشاید،هر دو حالت هتک حرز رخ داده است.هرچند برخی از حقوقدانان هتک حرز را منحصر به معنای هتک حرز مادی دانسته اند.

گفتنی است در حقوق ایران مواردی مثل صحنه سازی های مختلف مانند اینکه فردی خود را مامور برق نشان دهد و وارد حرزی شود و مرتکب سرقت شود را نتوان با استناد به قاعده درا هتک حرز نامید.از طرفی دیگر چنین مصادیقی با مفهوم عرفی هتک حرز مطابقت ندارد.

ضمنا ربودن مالی که توسط مالکش کنترل میشود هتک حرز نیست و عبارت"نقض غیرمجاز حرز" نشان دهنده آن است که مال باید در حرز قرار گرفته باشد.

منابع