ماده ۹۳۴ قانون مدنی

نسخهٔ تاریخ ‏۱۰ اوت ۲۰۲۱، ساعت ۱۴:۲۶ توسط Keyhani (بحث | مشارکت‌ها) (Keyhani صفحهٔ ماده 934 قانون مدنی را به ماده ۹۳۴ قانون مدنی منتقل کرد)

اگر وراث میت دایی و خالهٔ ابی یا ابوینی با دایی و خالهٔ امی باشند طرف امی اگر یکی باشد سدس ترکه را می‌برد و اگر متعدد باشند ثلث آن را می‌برند و بین خود بالسویه تقسیم می‌کنند و مابقی مال دایی و خاله‌های ابوینی یا ابی است که آن‌ها هم بین خود بالسویه تقسیم می‌نمایند.

توضیح واژگان

خال یعنی دایی یا برادر مادر متوفی. (۱۰۴۷۹۹) (۲۰۱۵۱)

نکات توضیحی تفسیری دکترین

اگر وراث متوفی، منحصر به یک دایی ابوینی و یک خاله ابوینی و یک دایی امی بوده باشد؛ دراینصورت، ثلث ترکه، به اخوال و خالات ابوینی و امی وی رسیده؛ و مابقی ماترک نیز، به آنان رد می‌گردد. و درنهایت، سدس کل ترکه، به دایی امی تعلق یافته؛ و مابقی آن نیز، به دایی و خاله ابوینی می‌رسد. (۳۸۹۳۳) همچنین اگر متوفی، دارای یک دایی مادری، و یک دایی ابوینی باشد؛ سدس ترکه، به دایی امی رسیده؛ و مابقی، به دایی ابوینی می‌رسد. (۸۹۱۸۰۰)

سوابق فقهی

درصورتی که متوفی، دارای اخوال و خالات ابوینی و ابی و امی بوده باشد؛ سدس ترکه در صورت انفراد، به دایی یا خاله امی رسیده؛ و درصورت متعدد بودن، دایی یا خاله امی، ثلث ترکه را به ارث می‌برد. مابقی ترکه، به اخوال و خالات ابوینی می‌رسد، و ابی‌ها نیز، نصیبی از ارث نمی‌برند. (۹۵۷۸۹)