حقوق شهروندی در قوانین داخلی و منابع فراملی


حقوق شهروندی در قوانین داخلی و منابع فراملی عنوان پایان نامه ای است که توسط حسین رضازاده، با راهنمایی سیدیزداله طاهری نسب و با مشاوره علی جمادی در سال ۱۳۹۰ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دفاع گردید.

حقوق شهروندی در قوانین داخلی و منابع فراملی
عنوانحقوق شهروندی در قوانین داخلی و منابع فراملی
رشتهحقوق جزا و جرم شناسی
دانشجوحسین رضازاده
استاد راهنماسیدیزداله طاهری نسب
استاد مشاورعلی جمادی
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۰
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی


چکیده

از موضوعات مهم و اساسی که در جهان امروز مورد نظر جامعه ی بشری بوده و مباحث گوناگونی را مطرح کرده و در حوزه های مختلف سیاسی، اجتماعی و قضایی، چالش های نوینی را برانگیخته است، حقوق شهروندی است که از ابعاد گوناگونی می توان به آن پرداخت و آثار و نتایج آن را در جامعه مورد بررسی قرار داد. رعایت این حقوق صرفنظر از نژاد، دین، مذهب، جنسیت و تکیه بر عدالت و پیشرفت های علمی در جهان جدید همه دست به دست هم داده تا نهال نوپای حقوق شهروندی آبیاری شود و در مسیر رشد و بالندگی قرار گیرد. حقوق شهروندی در تعاریف کلاسیک منطبق بر مفهوم حقوق تبعه بوده در حالیکه تحولات نوین جهانی، حقوق منحصر به تبعه، حقوق سیاسی و آنچه با جنبه های حاکمیتی دولت مرتبط است، می باشد و سایر حقوق اتباع، به همه ی سکنه ی کشور تفویض شده است. این عنوان بدیع در ساختار نوین حقوق جمهوری اسلامی ایران علیرغم وجود بسترهای تاریخی و فقهی و قانونی، مولودی نو ظهور تلقی می شود و به همین جهت در برخی موارد با حقوق متهم عجین شده است. این پژوهش می کوشد تا با طرح مباحثی از تعاریف و مفاهیم و پیشینه ی تحولات تاریخی حقوق شهروندی در ایران و غرب و جستاری در منابع اصلی داخلی و فراملی و کاوشی در چگونگی صیانت یا نقض آن و ارایه پیشنهادهای کاربردی برای حفظ و صیانت آن، ساختاری جامع از آن به دست دهد. شناسایی کامل مفاهیم فوق، زنگار ابهام موجود را از این آیینه خواهد زدود.

ساختار و فهرست پایان نامه

چکیده: ۱کلیات: مقدمه۲فصل اول:بیان مفاهیم و پیشینه ی تحولات تاریخی حقوق شهروندی در ایران وکشورهای غربی و رابطه آن با حقوق بشر۷مبحث اول: بیان مفاهیم و رابطه حقوق شهروندی و حقوق بشر۹مبحث دوم: پیشینه ی تحولات تاریخی حقوق شهروندی در ایران ۲۰مبحث سوم: پیشینه تحولات تاریخی حقوق شهروندی در غرب۳۱فصل دوم: منابع حقوق شهروندی در نظام کیفری ایران و اسناد بین المللی۵۳مبحث اول:منابع دینی حقوق شهروندی در نظام کیفری ایران ۵۴مبحث دوم:منابع حقوق شهروندی در قوانین موضوعه ایران۷۵مبحث سوم : منابع فراملی حقوق شهروندی در اسناد بین الملل۱۰۹فصل سوم: صیانت و نقض حقوق شهروندی در نظام کیفری ایران و اسناد و سازمانهای بین المللی و کشورهای غربی۱۲۲مبحث اول : نهادهای پیشگیری و مقابله با نقض حقوق شهروندی در نظام کیفری ایران۱۲۴مبحث دوم: نقض حقوق شهروندی در نظام کیفری ایران۱۴۴مبحث سوم: صیانت از حقوق بشر و شهروندی در اسناد بین المللی و موارد نقض آن۱۵۷نتیجه گیری ۱۷۲پیشنهادها ۱۷۸فهرست منابع ۱۸۹ضمایم

کلیدواژه ها

  • ایران
  • آزادی
  • حقوق بشر
  • نظام حقوقی
  • حقوق شهروندی
  • کشورهای غربی
  • صیانت
  • تابعیت
  • حقوق بشر