قراردادهای بین المللی انتقال تکنولوژی و دانش فنی در مواد بیولوژیک


قراردادهای بین المللی انتقال تکنولوژی و دانش فنی در مواد بیولوژیک عنوان پایان نامه ای است که توسط ارشد نصیری لنبر، با راهنمایی فیصل عامری و با مشاوره عبدالحسین دلیمی اصل در سال ۱۳۹۱ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی دفاع گردید.

قراردادهای بین المللی انتقال تکنولوژی و دانش فنی در مواد بیولوژیک
عنوانقراردادهای بین المللی انتقال تکنولوژی و دانش فنی در مواد بیولوژیک
رشتهحقوق بین الملل
دانشجوارشد نصیری لنبر
استاد راهنمافیصل عامری
استاد مشاورعبدالحسین دلیمی اصل
مقطعکارشناسی ارشد
سال دفاع۱۳۹۱
دانشگاهدانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی


چکیده

با مطالعه تجارب کشورهای در حال توسعه،خصوصا کشورهای شرق آسیا ملاحظه می شود که آنها در مسیر توسعه خود برای تسریع جهت حل مشکلات انتقال بیوتکنولوژی، بنیان تکنولوژی کشور خود را از طریق انتقال ان از سایر کشورهای توسعه یافته تقویت کرده و سپس با ایجاد زیربنای اقتصادی مناسب در صدد تقویت مراکز دانشگاهی و پژوهشی و هدایت قوانین داخلی مطابق باقوانین بین المللی خاصه در مورد حقوق مالکیت فکری خود برآمده اند. در حال حاضر دانش و تحولات سریع فناوری مهمترین عمل رقابت پذیری پایدار بنگاه است و لذا استفاده موثر از دانش و فناوری موجود در جهان و انتشار اثربخش در تولید کالاها و خدمات جدید یکی از فعالیت های عمده ی بنگاه های موفق اقتصادی در جهان می باشد. بنگاه هایی که در کشورهایی با اقتصادهای در حال توسعه توانسته اند در فضای بین المللی موفق باشند درصدد کاهش شکاف فناوری خود با بنگاه های پیشرو از طریق یادگیری فعال می باشند. آن ها همزمان با دریافت دانش وفناوری های موجود در صدد ایجاد توانمندی های درونی برای بهره برداری، افزایش و بهبود دانش و فناوری دریافتی بوده اند. برآیند فعالیت این بنگاه ها پی آمدهایی همچون توسعه ی صنعتی و اقتصادی پایدار و بلند مدت در آن کشور را به همراه داشته است.

اگر کشورهای در حال توسعه به عنوان یک راه حل دیگر قصد دارند که دانش های علمی و فنی ضروری جهت توسعه اقتصادی را بدون بهره گیری از دانش های موجود که نتیجه تحقیقات پژوهشگران و اندیشمندان جهان کسب کنند، این نه تنها عملی بس مشکل است، بلکه باعث اتلاف غیر منطقی نیروها می شود. به علاوه دستیابی به چنین راه حلی در مدت زمانی که کشورهای کم رشد جهت رسیدن به توسعه اقتصادی در نظر گرفته اندامکان پذیر نیستند.

انتقال موفق بیوتکنولوژی نیاز به شناخت اهداف ، منابع تکنولوژی،نحوه ابداع وانتقال،روشهای انتقال،فاکتورهای تاثیر گزار، نحوه جذب و نحوه توسعه آن دارد و هر یک از آن شناختها متکی به تخصص ویژه خود است. بدون استفاده از کارشناسان انتقال تکنولوژی و اصول مدیریت تکنولوژی معمولاعمل انتقال یا اصولاصورت نمی گیردو یاانتقال تکنولوژی مربوطه به صورت ناقص انجام می شود. بخش اعظم رشد و توسعه اقتصادی جهان با انتقال تکنولوژی و دانش فنی میسر گردیده است انتقال تکنولوژی به معنی زنجیره ای بکارگیری مجموعه عناصر تکنولوژی در مکانی به جز مکان اولیه است که گامی مهم در مسیر صنعتی شدن و توسعه اقتصادی کشورهاست.مزیت های انتقال تکنولوژی جهت حفظ موقعیت رقابتی در بسیاری از صنایع مخصوصا بیوتکنولوژی ضروریت دارد.

کلیدواژه ها

  • قرارداد بین المللی
  • حقوق بین الملل
  • انتقال فناوری
  • دانش فنی
  • مواد زیست شناختی
  • توسعه اقتصادی
  • قراردادبین المللی