ماده ۲۱مکرر قانون صدور چک

(الحاقی 13/08/1397)- بانک مرکزی مکلف است ظرف مدت دو سال پس از لازم الاجراء شدن این قانون در مورد اشخاص ورشکسته ، معسر از پرداخت محکومٌ به یا دارای چک برگشتی رفع سوء اثر نشده ، از دریافت دسته چک و صدور چک جدید در سامانه صیاد و استفاده از چک موردی جلوگیری کرده و همچنین امکان استعلام آخرین وضعیت صادرکننده چک شامل سقف اعتبار مجاز ، سابقه چک برگشتی در سه سال أخیر و میزان تعهدات چکهای تسویه نشده را صرفاً برای کسانی که قصد دریافت چک را دارند ، فراهم نماید . سامانه مذکور به نحوی خواهد بود که صدور هر برگه چک مستلزم ثبت هویت دارنده ، مبلغ و تاریخ مندرج در چک برای شناسه یکتای برگه چک توسط صادرکننده بوده و امکان انتقال چک به شخص دیگر توسط دارنده تا قبل از تسویه آن ، با ثبت هویت شخص جدید برای همان شناسه یکتای چک امکان پذیر باشد . مبلغ چک نباید از اختلاف سقف اعتبار مجاز و تعهدات چکهای تسویه نشده بیشتر باشد .

تبصره 1 (الحاقی 13/08/1397)- در مورد چکهایی که پس از گذشت دو سال از لازم الاجراء شدن این قانون صادر می شوند ، تسویه چک صرفاً در سامانه تسویه چک ( چکاوک ) طبق مبلغ و تاریخ مندرج در سامانه و در وجه دارنده نهائی چک بر اساس استعلام از سامانه صیاد انجام خواهد شد و در صورتی که مالکیت آنها در سامانه صیاد ثبت نشده باشد ، مشمول این قانون نبوده و بانکها مکلفند از پرداخت وجه آنها خودداری نمایند . در این موارد صدور و پشت نویسی چک در وجه حامل ممنوع است و ثبت انتقال چک در سامانه صیاد جایگزین پشت نویسی چک خواهد بود . چکهایی که تاریخ صدور آنها قبل از زمان مذکور باشد ، تابع قانون زمان صدور می باشد .

تبصره 2 ـ(الحاقی 13/08/1397) ممنوعیت های این ماده در مورد اشخاص ورشکسته ، معسر از پرداخت محکومٌ به یا دارای چک برگشتی رفع سوء اثر نشده که به وکالت یا نمایندگی از طرف صاحب حساب اعم از شخص حقیقی یا حقوقی اقدام می کنند نیز مجری است .