ماده 138 قانون ثبت اسناد مصوب 1290

ماده ۱۳۸ قانون ثبت اسناد مصوب ۱۲۹۰ مصوب ۱۲۹۰,۰۲,۱۹: – حقوقی که در اداره ثبت اسناد برای اعمال مقرره اخذ میشود از قرار تفصیل ذیل است:

اول - برای ثبت اسنادیکه موضوع آنها عین مال غیر منقول است از قبیل قباله و بیع شرط و رهن و مصالحه نامه و هبه نامه و صداق نامه و وصیتنامه و وقفنامه و امثال آنها از هر یکتومان نیم شاهی دریافت میشود.

دوم) از ثبت اسناد متعلقه به اموال منقوله از نقود و اجناس و منافع اعیان از قبیل تمسکات و اجاره نامه و فته طلب و قبض و صداق نامه و غیرها بهر یک تومانی ربع یک شاهی.

سوم) برای ثبت کلیه اسنادیکه موضوع مالی ندارد از قبیل طلاقنامه و وکالتنامه و قرارنامه و استشهادنامه و امثال آنها بهر سندی دو قران.

چهارم) برای دادن صورت ثبت دفتر بهر صفحه از دفتر دو قران.

پنجم) برای دادن سواد سند بهر صفحه که نمونه آنرا وزارت عدلیه معین و اعلام مینماید دو قران.

ششم) از تصدیق مطابقت سواد با اصل و تصدیق اصالت امضا و تصدیق اینکه در چه تاریخ سندی ثبت شده و تصدیق اظهار یا اقرار کسی که از هر یکی دو قران.

هفتم) از تصدیق هویت یا حیات کسی بهر یک چهار قران.

هشتم) از تبلیغ اظهار کسی بکسی یا ثبت آن در دفتر پنجقران.

نهم) حق الامانه برای حفظ هر یک سندی که باز باشد یا یک پاکت سر بسته اگر چه متضمن چند سند باشد تا شش ماه و کمتر از آن هر چند باشد پنجقران و بعد از شش ماه اول تا شش ماه دیگر پنجقران و هکذا بهر شش ماه پنجقران و آخرین مدت بعد از شش ماه هر قدر باشد حکم شش ماه را دارد.

دهم) قبض رسید امانت که بصاحب امانت داده میشود یکقران.

یازدهم) صورت مجلس که بجای قبض امانت مرتب و بصاحب امانت داده میشود پنج قران.

تنبیهات

اول ) در هر مورد حق تعرفه کمتر از یکشاهی معفو است.

دوم ) کسور صفحه در فقره چهارم و پنجم – اگر سطور تا نصف صفحه نرسیده است نصف قیمت دریافت می شود و اگر از نصف گذشت قیمت تمام صفحه دریافت می شود.

سوم ) مخارج حرکت در فقره هشتم بعهده رجوع کننده است.