بیع حق در فقه و حقوق ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات پایان نامه|عنوان=بیع حق در فقه و حقوق ایران|رشته تحصیلی=حقوق خصوصی|دانشجو=فرزانه رجبی|استاد راهنمای اول=راضیه عبدالصمدی|استاد مشاور اول=مصطفی نفری|مقطع تحصیلی=کارشناسی ارشد|سال دفاع=۱۳۹۹|دانشگاه=دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی}} '''ب...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۲: خط ۲:
'''بیع حق در فقه و حقوق ایران''' عنوان پایان نامه ای است که توسط [[فرزانه رجبی]]، با راهنمایی [[راضیه عبدالصمدی]]  و با مشاوره [[مصطفی نفری]]  در سال ۱۳۹۹ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی دفاع گردید.
'''بیع حق در فقه و حقوق ایران''' عنوان پایان نامه ای است که توسط [[فرزانه رجبی]]، با راهنمایی [[راضیه عبدالصمدی]]  و با مشاوره [[مصطفی نفری]]  در سال ۱۳۹۹ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی دفاع گردید.
==چکیده==
==چکیده==
رشد بی سابقه انواع بیع، با وجود تمام مزیتها که برای بشر به ارمغان آورده با مشکلاتی روبه روست، از آن جمله شناخته نشدن برخی از بیع ها مانند بیع حقوق و اموال غیرمادی توسط قانونگذار و در محاکم و مرجع های حقوقی می باشد. با توجه به عرفی بودن حقیقت بیع و مالیت داشتن و قابل مالکیت در آمدن برخی از حقوق از دیدگاه عرف امروزی و گسترش مفهوم عین به منظور در بر گرفتن حقوق و ناسازگاری آن با مفهوم عین، باید در تعریف بیع تجدیدنظر کرد و با اعتقاد به عدم لزوم عینیت مبیع، همچون برخی از فقیهان حنفی، شافعی و حنبلی به جای واژه عین در تعریف بیع از واژه مال استفاده نمود و از این طریق به تشخیص عرف نیز ترتیب اثر داد. هدف این پژوهش اینست که با تکیه بر مقررات عام قانونی نمی توان انتقال حقوق را بیع دانست و قاعدتا انتقال حقوق در قالب ماده ۱۰ قانون مدنی و عقود نامعین مانند صلح صورت می گیرد مگر این که قانون اصلاح شود یا رویه قضایی به صورت وحدت رویه پیوستن بیع حقوق قابل انتقال را به بیع تاکید کند یا آن که قوانین موخر التصویب، واگذاری مصداق های حقوق و این اموال را به عنوان بیع مورد شناسایی کند. روش این تحقیق توصیفی و تحلیلی است. یافته های این پژوهش بیان گر آن است که تفسیر موسع عقد بیع و با بازکردن جایگاه حقوق می توان نظام حقوقی ایران را در عقد بیع متحول ساخت و قواعد بیع حقوق مالی را هم در جایگاه مبیع و هم ثمن گسترش داد و تجدید نظری در نظرات فقهی که پایه ماده ۳۳۸ ق.م می باشند با توجه به نقد قول مشهور و پویا بودن و بروز بودن علم فقه ارایه کرد.
رشد بی سابقه انواع بیع، با وجود تمام مزیتها که برای بشر به ارمغان آورده با مشکلاتی روبه روست، از آن جمله شناخته نشدن برخی از بیع ها مانند بیع حقوق و اموال غیرمادی توسط قانونگذار و در محاکم و مرجع های حقوقی می باشد. با توجه به عرفی بودن حقیقت بیع و مالیت داشتن و قابل مالکیت در آمدن برخی از حقوق از دیدگاه عرف امروزی و گسترش مفهوم عین به منظور در بر گرفتن حقوق و ناسازگاری آن با مفهوم عین، باید در تعریف بیع تجدیدنظر کرد و با اعتقاد به عدم لزوم عینیت مبیع، همچون برخی از فقیهان حنفی، شافعی و حنبلی به جای واژه عین در تعریف بیع از واژه مال استفاده نمود و از این طریق به تشخیص عرف نیز ترتیب اثر داد. هدف این پژوهش اینست که با تکیه بر مقررات عام قانونی نمی توان انتقال حقوق را بیع دانست و قاعدتا انتقال حقوق در قالب [[ماده ۱۰ قانون مدنی]] و عقود نامعین مانند صلح صورت می گیرد مگر این که قانون اصلاح شود یا رویه قضایی به صورت وحدت رویه پیوستن بیع حقوق قابل انتقال را به بیع تاکید کند یا آن که قوانین موخر التصویب، واگذاری مصداق های حقوق و این اموال را به عنوان بیع مورد شناسایی کند. روش این تحقیق توصیفی و تحلیلی است. یافته های این پژوهش بیان گر آن است که تفسیر موسع عقد بیع و با بازکردن جایگاه حقوق می توان نظام حقوقی ایران را در عقد بیع متحول ساخت و قواعد بیع حقوق مالی را هم در جایگاه مبیع و هم ثمن گسترش داد و تجدید نظری در نظرات فقهی که پایه ماده ۳۳۸ ق.م می باشند با توجه به نقد قول مشهور و پویا بودن و بروز بودن علم فقه ارایه کرد.
==ساختار و فهرست پایان نامه==
==ساختار و فهرست پایان نامه==
فهرست
فهرست
خط ۲۸۱: خط ۲۸۱:
* ثمن
* ثمن
* مبیع
* مبیع
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۱۰ قانون مدنی]]