تاثیر تغییر اقلیم منفی بر حقوق بشر و سازوکارهای حقوق بشر در مواجهه با این موضوع بررسی تطبیقی قوانین اساسی و فقه اسلامی
![]() | |
عنوان | تاثیر تغییر اقلیم منفی بر حقوق بشر و سازوکارهای حقوق بشر در مواجهه با این موضوع بررسی تطبیقی قوانین اساسی و فقه اسلامی |
---|---|
رشته | حقوق |
دانشجو | حمید رشید ابراهیم ابراهیم |
استاد راهنما | محمد جواد نوروزی فرانی |
مقطع | کارشناسی ارشد |
سال دفاع | ۱۴۰۲ |
دانشگاه | دانشگاه ادیان و مذاهب |
تاثیر تغییر اقلیم منفی بر حقوق بشر و سازوکارهای حقوق بشر در مواجهه با این موضوع بررسی تطبیقی قوانین اساسی و فقه اسلامی عنوان پایان نامه ای است که توسط حمید رشید ابراهیم ابراهیم، با راهنمایی محمد جواد نوروزی فرانی در سال ۱۴۰۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه ادیان و مذاهب دفاع گردید.
چکیده
در دهههای اخیر، گرم شدن جو و اقیانوسها مشاهده شده است. در نتیجه فعالیتهای انسانی؛ که منجر به تغییرات آب و هوایی شد که اثرات آنی و ماندگاری بر سلامت عمومی و حقوق بشر دارد و این به دلیل افزایش دما، افزایش سطح آب دریاها و افزایش میزان بارندگی است. خشکسالی؛ که منجر به مرگ و میر بالا و شیوع بیماریهای عفونی شد. افزایش سن؛ و همچنین ظهور پدیده جابجایی محیطی و مهاجرت غیرقانونی. بر اساس همه موارد فوق، موضوع ما تغییر آب و هوا و تاثیر آن بر حقوق بشر مستلزم مطالعه علمی و آکادمیک است. دلیلش این است که موضوع بحث است. تمام دنیا از آن رنج میبرند. تاثیرات تغییرات آب و هوایی بر روی انسانها هنوز هم وجود دارد. در تلاش برای کاهش خطر تاثیر تغییرات آب و هوایی؛ جامعه جهانی برای محدود کردن آن تلاش کرده و توافقات زیادی در این زمینه منعقد شده است که مهمترین آنها کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد در مورد تغییرات اقلیمی است. رهبری سیاسی توجه فزایندهای به حفاظت از محیط زیست داشته است. افزایش میانگین دمای کره زمین تا دو درجه سانتیگراد بر جو تاثیر میگذارد. تاثیرات مهم و عمدتا منفی بر سیستمهای زیست محیطی در سراسر جهان و بر مزایا و خدمات ارائه شده توسط این سیستمها، تغییر اقلیم در حال حاضر یکی از مهمترین عوامل تغییر سیستمهای زیست محیطی، علاوه بر بهره برداری بیش از حد از شدت اثرات آلودگی محیطی. از جمله سطوح بالاتر از آن در سطح زمین در مناطق شهری. با توجه به تاثیراتی که پیامدهای گستردهای بر حقوق بشر دارد. تغییرات اقلیمی ارتباط نزدیکی با حقوق بشر دارد. این واقعیت که دومی تا حد زیادی تحت تاثیر عوامل ناشی از تغییرات آب و هوایی مانند گرم شدن کره زمین است. گرم شدن سطح زمین (خشکسالی و بیابان زایی) روز به روز روشنتر شد. تغییرات اقلیمی پیامدهایی برای آینده همه بشریت دارد. جهان به دلیل زوال منابع طبیعی با چالش بزرگی روبرو خواهد شد. چیزی که بقای ما را تهدید میکند و به ما حکم میکند که خطرات موقعیت را درک کنیم. با هدف اجرای اقداماتی که هرگونه شانسی برای تغییرات آب و هوایی ایجاد کند که باعث آسیب به ذخایر مواد غذایی و دامن زدن به درگیریها در میان پناهندگان شود. این به بزرگترین نقض حقوق بشر در جهان تبدیل شده است. یکی از مهمترین نتایج این است که آلودگی آب و هوا بر زندگی موجودات زنده از جمله انسان منعکس میشود و هنگامی که جو تحت تاثیر احتباس گرما قرار میگیرد، طبیعتا کشاورزی و بقیه فعالیتهای طبیعی و صنعتی انسان را تحت تاثیر قرار میدهد که آرامش را به ارمغان میآورد. زندگی و سلامت انسان تغییرات منفی آب و هوا مستقیما بر حق زندگی انسان تاثیر میگذارد، زیرا گرما ناقلان بیماری را ایجاد میکند که فعالتر از فعالیت آنها در دماهای پایین است. بسیار طبیعی است که خشکسالی که نوعی تغییر اقلیم است برای کشاورزی بسیار مضر است، مخصوصا محصولاتی که به درصد بالایی از آب نیاز دارند، مانند برنج و ذرت که از محصولات بسیار مهمی هستند.
ساختار و فهرست پایان نامه
فهرس المحتویات المقدمه
۱ بیان المساله
۲ ضرروه البحث
۳ اهداف البحث
۴ سابقه البحث
۵ اسیله البحث
۶ فرضیات البحث
۷ منهجیه البحث
۸ هیکلیه البحث
الفصل الاول: المفاهیم والکلیات
۱–۱ المفاهیم
۱–۱–۱ مفهوم المناخ
۱–۱–۱–۱ المناخ لغه
۱–۱–۱–۲ المناخ اصطلاحا
۱–۱–۲ مفهوم التشریع العراقی
۱–۱–۲–۱ التشریع العراقی اللغه
۱–۱–۲–۲ التشریع العراقی اصطلاحا
۱–۲ الکلیات
۱–۲–۱ عوامل التاثیر المناخی
۱–۲–۱–۱ الاحتباس الحراری
۱–۲–۲ آثار التغیر المناخی
۱–۲–۲–۱ انواع التلوث بالنظر إلی طبیعته
۱–۲–۲–۲ انواع التلوث بالنظر إلی مصدره
۱–۲–۲–۳ انواع التلوث بالنظر إلی نظاقه الجغرافی
۱–۲–۲–۴ انواع التلوث بالنظر إلی حجم الاثر علی البییه
۱–۲–۲–۵ انواع التلوث بالنظر إلی نوع البییه التی یحدث فیها
۱–۲–۳ انواع حقوق الإنسان
۱–۲–۳–۱ الحریات الشخصیه
۱–۲–۳–۲ حریات الفکر
۱–۲–۳–۳ حریات التجمع
۱–۲–۳–۴ الحریات الاقتصادیه
۱–۲–۳–۵ الحقوق والحریات الاجتماعیه ۵۰ ۱–۲–۳–۶ حق التقاضی
۱–۲–۳–۷ حق المساواه
الفصل الثانی: علاقه التاثیر المناخی بحقوق الإنسان
۲–۱ الاشخاص المعنویه
۲–۱–۱ مفهوم الاشخاص المعنویه و الفرع الاول و تعریف الشخص المعنوی
۲–۲ الیات حقوق الانسان فی الفقه الاسلامی و القوانین الوضعیه
۲–۲–۲ الاثر الاجتماعی
۲–۲–۳ النزاعات المسلحه کاثر غیر مباشر لتاثیر المناخیه الفقه الاسلامی و الفقه الاسلامی و القوانین الوضعیه
الفصل الثالث: الالیات القانونیه لحمایه حقوق الانسان جراء التاثیر المناخی
۳–۱ الجهود الدولیه فی الفقه الاسلامی
۳–۲ آلیات حقوق الانسان فی الفقه الاسلامی و القوانین الوضعیه
۳–۲–۱ تحلیل المناخ الفقه الاسلامی
۳–۲–۲ الجهود الحکومیه الفقه الاسلامی
الخاتمه
۱ النتایج
۲ التوصیات
المصادر والمراجع
کلیدواژه ها
- حقوق بشر
- قوانین ساخت بشر
- فقه اسلامی
- اقلیم
- تغذیه و سلامت