نظریه شماره 7/1401/260 مورخ 1401/05/29 اداره کل حقوقی قوه قضاییه درباره صدور دستور موقت مبنی بر خروج از لیست سیاه بانک مرکزی: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
بدون خلاصۀ ویرایش
جزبدون خلاصۀ ویرایش
جزبدون خلاصۀ ویرایش
خط ۲: خط ۲:


== استعلام ==
== استعلام ==
آیا [[درخواست]] صدور [[دستور موقت]] مبنی بر خروج از فهرست سیاه بانک مرکزی قابلیت اجابت دارد؟ در صورتی که از جانب [[دادگاه اختصاصی|دادگاه]] قابل اجابت باشد، دادگاه باید چه شرایطی را احراز کند تا چنین قراری را صادر نماید؟
آیا [[درخواست]] صدور [[دستور موقت]] مبنی بر خروج از [[فهرست سیاه بانک مرکزی]] قابلیت اجابت دارد؟ در صورتی که از جانب [[دادگاه اختصاصی|دادگاه]] قابل اجابت باشد، دادگاه باید چه شرایطی را احراز کند تا چنین [[قرار]]<nowiki/>ی را صادر نماید؟


== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
== نظریه مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضاییه ==
صرف نظر از آن که قرار گرفتن در فهرست سیاه بانک مرکزی ممکن است به تشخیص [[مراجع قضایی]] و غیر آن باشد و در برخی موارد صرفا این مرجع تصمیم گیرنده است که مجاز به عدول از تصمیم قبلی خود می باشد و اساسا [[طرح دعوی نقض حقوق رقابت علیه اوپک و دفاع مصونیت: داستانی تکراری در مراجع قضایی آمریکا|طرح دعوایی]] مبنی بر ابطال تصمیم مرجع قضایی و خروج از فهرست یادشده قابلیت استماع ندارد، با فرض آن که پرسش ناظر بر موردی است که [[دعوا|دعوایی]] با عنوان [[الزام به حذف نام خواه|الزام به حذف نام خواهان]] از [[فهرست سیاه بانک مرکزی]] قابلیت استماع دارد، از آن جایی که خواسته دستور موقت نمی تواند با خواسته دعوای اصلی منطبق باشد، لذا خروج از فهرست یادشده نمی تواند در قالب درخواست دستور موقت مورد رسیدگی قرار گیرد. شایسته ذکر است در چنین مواردی صدور دستور موقت مبنی بر تجویز بهره مندی شخص از خدمات بانکی معین تا زمان اتخاذ تصمیم راجع به دعوای الزام به خروج نام فرد از فهرست سیاه بانک مرکزی، در صورت احراز [[شرایط قانونی]] صدور دستور موقت، فاقد [[اشکال قانونی]] به نظر می رسد.
صرف نظر از آن که قرار گرفتن در فهرست سیاه [[بانک مرکزی]] ممکن است به تشخیص [[مراجع قضایی]] و غیر آن باشد و در برخی موارد صرفا این مرجع تصمیم گیرنده است که مجاز به [[عدول از تصمیم]] قبلی خود می باشد و اساسا [[طرح دعوا]]<nowiki/>یی مبنی بر [[ابطال تصمیم]] مرجع قضایی و خروج از فهرست یادشده [[استماع دعوا|قابلیت استماع]] ندارد، با فرض آن که پرسش ناظر بر موردی است که [[دعوا|دعوایی]] با [[عنوان دعوا|عنوان]] الزام به حذف نام [[خواهان]] از فهرست سیاه بانک مرکزی قابلیت استماع دارد، از آن جایی که [[خواسته]] دستور موقت نمی تواند با خواسته [[دعوای اصلی]] منطبق باشد، لذا خروج از فهرست یادشده نمی تواند در قالب درخواست دستور موقت مورد [[رسیدگی به ماهیت امر|رسیدگی]] قرار گیرد. شایسته ذکر است در چنین مواردی صدور دستور موقت مبنی بر تجویز بهره مندی شخص از خدمات بانکی معین تا زمان اتخاذ تصمیم راجع به دعوای الزام به خروج نام فرد از فهرست سیاه بانک مرکزی، در صورت احراز شرایط قانونی صدور دستور موقت، فاقد اشکال قانونی به نظر می رسد.


== مواد مرتبطه ==
== مواد مرتبطه ==


*
*[[ماده ۲۰ قانون عملیات بانکی بدون ربا|ماده 20 قانون عملیات بانکی بدون ربا]]
*[[ماده ۳۷ قانون پولی و بانکی کشور|ماده 37 قانون پولی و بانکی کشور]] 


== جستارهای وابسته ==
== جستارهای وابسته ==


* [[دستور موقت]]
* [[دستور موقت]]
* [[درخواست]]  
*[[بانک مرکزی]]
* [[مراجع قضایی]]
* [[لیست سیاه بانک مرکزی]]
* [[طرح دعوی نقض حقوق رقابت علیه اوپک و دفاع مصونیت: داستانی تکراری در مراجع قضایی آمریکا|طرح دعوایی]]


[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۱]]
[[رده:نظرات مشورتی اداره کل حقوقی قوه قضائیه سال ۱۴۰۱]]
۱٬۱۵۴

ویرایش