رای دادگاه درباره نقش مالکیت رسمی بر تقاضای اجرت المثل (دادنامه شماره ۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۳۰۰۰۱۸)

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای دادگاه تجدیدنظر شماره
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۲۲۴۳۰۰۰۱۸
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۱/۲۷
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعدادگاه تجدیدنظر استان
گروه رأیرای حقوقی
موضوعنقش مالکیت رسمی بر تقاضای اجرت المثل
قاضیکردستی
دشتبانی
رفعت

چکیده دادنامه و رای دادگاه درباره نقش مالکیت رسمی بر تقاضای اجرت المثل: مطالبه اجرت المثل منوط بر مالکیت رسمی خواهان نیست.

رأی دادگاه بدوی

در خصوص دعوی م.ع. به طرفیت الف.د. به خواسته مطالبه چهارده میلیون تومان بابت اجرت المثل ایام تصرف سه دانگ یک واحد آپارتمان به شرح دادخواست تقدیمی، دادگاه با توجه به مجموع محتویات پرونده، نظر به اینکه، مطالبه اجرت المثل فرع بر مالکیت رسمی می باشد و از سوی خواهان، دلیل و مدرکی که مثبت مالکیت رسمی وی بر آپارتمان مورد دعوی باشد ارایه نشده است لهذا دادگاه با توجه به مراتب، خواسته خواهان را موجه ندانسته، مستندا به ماده ۱۹۷ قانون آیین دادرسی مدنی حکم به رد دعوی خواهان صادر و اعلام می نماید. رأی صادره حضوری است [و] ظرف بیست روز پس از [تاریخ] ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در محاکم تجدیدنظر استان تهران می باشد.

رئیس شعبه ۲۱۰ دادگاه عمومی حقوقی تهران -کردستی

رأی دادگاه تجدیدنظر استان

آقای م.ع. به طرفیت آقای الف.د. از دادنامه شماره ۰۳۴۷-۱۳/۶/۹۱ شعبه ۲۷۰ دادگاه عمومی تهران تجدیدنظرخواسته [است]. طبق دادنامه مذکور دعوی تجدیدنظرخواه به طرفیت تجدیدنظرخوانده به خواسته اجرت المثل به علت مالک رسمی نبودن ملک، قرار رد دعوی صادر شده[است]. با توجه به صورت جلسه و گزارش اصلاحی در شورای حل اختلاف، به مالکیت سه دانگ سهم هر کدام توافق شده و رسمی بودن مالکیت متقاضی لازم نیست چون خواهان از، قبل از، گزارش اصلاحی تا مدتی بعد از آن، اجرت المثل را خواسته ، زمان گزارش اصلاحی چنانچه ملک در تصرف خوانده بوده، اجرت المثل به خواهان تعلق می گیرد، بنابراین تجدیدنظرخواهی موجه است به استناد ماده ۳۵۸ و ۳۵۳ قانون آیین دادرسی مدنی، قرار صادره را نقض و پرونده جهت رسیدگی ماهوی به شعبه مربوطه اعاده می شود. این رأی قطعی است.

رئیس شعبه ۴۳ دادگاه تجدیدنظر استان تهران مستشار دادگاه

دشتبانی رفعت