رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره تبدیل یک واحد اداری به واحدهای مجزای اداری

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره تبدیل یک واحد اداری به واحدهای مجزای اداری: تبدیل یک واحد اداری به چندین واحد اداری مجزا و مستقل، از مصادیق تخلف از پروانه ساختمانی، نظیر تغییر کاربری یا اضافه بنا محسوب نمی شود.

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۷۰۱۷۹۸
شماره دادنامه۹۴۰۹۹۷۰۹۵۵۷۰۱۷۹۸
تاریخ دادنامه۱۳۹۴/۰۶/۰۹
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه ۷ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعتبدیل یک واحد اداری به واحدهای مجزای اداری
قاضیجواد جباری
حبیب اله محمدی
رسالتی

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

در خصوص دادخواست شاکی به طرفیت مشتکی عنه [شهرداری منطقه ۷ تهران] به خواسته مذکور [نقض رأی شماره ... کمیسیون تجدیدنظر ماده صد شهرداری]، با توجه به محتویات پرونده و مفاد دادخواست تقدیمی و اسناد و مدارک ابرازی و لایحه دفاعیه طرف شکایت مثبوت به شماره ... دفتر شعبه، نظر به اینکه مطابق پروانه ساختمانی در سال ۱۳۴۶ ساختمان موضوع رأی معترض عنه دارای زیر زمین و یک طبقه همکف شامل دو باب تجاری و چهار طبقه بالای همکف، هر طبقه دو واحد جمعا هشت واحد مسکونی بوده که به گواهی اسناد موجود در پرونده پس از اتمام بنا، طبقات بالای همکف به طور یکجا به وزارت دارایی که دولتی است اجاره داده می شود و شهرداری از باب تعامل و مساعدت با دستگاه دولتی، طبقات چهارگانه دارای هشت واحد مسکونی را به صورت یک واحد اداری پذیرفته و پایان کار بر این مبنا صادر می نماید. لکن شاکی پس از تخلیه وزارت دارایی، حسب گزارش مأمور فنی شهرداری، هر یک از طبقات را به دو واحد [و] مجموع طبقات [را] به ۸ واحد اداری تبدیل نموده که شهرداری فرم خلاف تنظیم، به کمیسیون ماه صد بدوی ارسال، رأی به رفع خلاف و اعاده به وضع سابق یعنی به صورت یک واحد اداری صادر می نماید و کمیسیون تجدیدنظر نیز در مقام رسیدگی به اعتراض ذینفع، رأی بدوی را تأیید می نماید و در این مرحله از رسیدگی ایراد و اشکالی که به اساس رأی صادره خدشه و خللی وارد سازد و همچنین مدرک و دلیلی که تخطی و تخلف شهرداری و کمیسیون ماده صد را از ضوابط و مقررات و قوانین ثابت نماید ارائه نگردیده است. زیرا پایان کار ساختمانی به عنوان استفاده کل هشت واحد در چهار طبقه به عنوان یک واحد اداری موجبی برای تبدیل این واحد اداری به هشت واحد اداری مجزا و مستقل، بدون اخذ مجوز از مرجع ذی صلاح قانونی نمی باشد، بلکه صرفا کما فی السابق به عنوان یک واحد اداری در کل طبقات قابل استفاده و بهره برداری است و هیچ یک از دلایل و اسناد و مدارک منظور نظر شاکی، مثبت چنین مجوزی نیست. لذا با وصف جمیع مراتب معنونه، شکایت مطروحه غیر وارد تشخیص و مستندا به مواد قانونی مذکور و مواد ۱۰ و ۱۱ و ۶۳ قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری، حکم به رد شکایت مطروحه و تأیید و ابرام رأی معترض عنه صادر و اعلام می گردد. این رأی به تجویز ماده ۶۵ همین قانون، ظرف ۲۰ روز پس از ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است . دفتر، نتیجه ثبت وفق مقررات اقدام قانونی معمول گردد.

رییس شعبه ۳۲ دیوان عدالت اداری - رسالتی

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

اولا- حسب پروانه صادره سال ۱۳۴۶، بنا به صورت ۴ طبقه و ۸ واحد به صورت مسکونی ساخته شده، لکن در سال ۱۳۵۰ به اداره دارایی اجاره و به صورت یک واحد اداری، پایان کار صادر شده، ثانیا- اقدام شکایت [شاکی] در تبدیل مذکور، سبب تغییر کاربری یا اضافه بنا و ... نشده و صدور پایان کار اداری برای ۸ واحد منع قانونی ندارد، زیرا تغییر کاربری صورت نگرفته، لذا تجدیدنظرخواهی وارد تشخیص و با نقض دادنامه تجدیدنظرخواسته، حکم به ورود شکایت و ارجاع پرونده جهت بررسی دلایل و مدارک و جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری، به همان مرجع صادرکننده رأی منقوض ارجاع می گردد. [رأی] صادره قطعی است.

رییس و مستشار شعبه ۷ تجدید نظر دیوان عدالت اداری

جواد جباری - حبیب اله محمدی