رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره فقدان اختیار در تعیین وکیل

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری شماره ۹۲۰۹۹۷۰۹۰۵۶۰۰۰۲۶
شماره دادنامه۹۲۰۹۹۷۰۹۰۵۶۰۰۰۲۶
تاریخ دادنامه۱۳۹۲/۰۸/۱۸
نوع رأیرأی شعبه
نوع مرجعشعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
شعبهشعبه اول تجدیدنظر دیوان عدالت اداری
گروه رأیاداری
موضوعفقدان اختیار در تعیین وکیل
قاضیمرادی
محمدناصر فرجی
بختیاری

رای شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری درباره فقدان اختیار در تعیین وکیل: صرفا افرادی از طرف یک شرکت تجاری حق انتخاب وکیل برای طرح دعوی در دیوان را دارند که در اساسنامه این اختیار به ایشان داده شده باشد؛ در غیر اینصورت وکیل فاقد سمت و دعوای او محکوم به رد است.

رأی شعبه بدوی دیوان عدالت اداری

با ملاحظه اوراق پرونده، نظر به اینکه طبق ماده 216 قانون مالیات های مستقیم مصوب ۱۳۶۶ و اصلاحات بعدی آن، مرجع رسیدگی به شکایات ناشی از اقدامات اجرایی راجع به مطالبات دولت از اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی، که طبق مقررات اجرایی مالیات ها قابل مطالبه و وصول می باشد، هیأت حل اختلاف مالیاتی خواهد بود و با عنایت به اینکه به استناد ماده ۱۰ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب ۱۳۹۲، آرای قطعی هیأت های حل اختلاف مالیاتی قابل شکایت در دیوان عدالت اداری است، لذا با شرایط موصوف، شکایت وکیل شرکت شاکی قبل از رسیدگی و صدور رأی قطعی از سوی هیأت حل اختلاف مالیاتی موضوع ماده ۲۱۶ قانون صدرالذکر به کیفیت مطروحه قابلیت طرح و استماع را نداشته، با رعایت ماده ۱۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری، قرار رد آن صادر و اعلام می-گردد. قرار صادره ظرف ۲۰ روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدیدنظرخواهی در شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.

رئیس شعبه ۱۴ دیوان عدالت اداری مرادی

رأی شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری

در خصوص تجدیدنظرخواهی آقای(م.ح.) به وکالت از شرکت آلومینیوم ایران به طرفیت اداره کل امور مالیاتی استان مرکزی نسبت به دادنامه شماره ۱۶۵۷ ۰۹/۰۶/۱۳۹۲ صادره از شعبه چهاردهم بدوی دیوان عدالت اداری؛ با توجه به اوراق پرونده و اساسنامه شرکت مذکور و اختیارات احصا شده در ماده ۳۷ برای هیأت مدیره با رعایت ماده ۳۶ اساسنامه یاد شده و آگهی شماره ... منتشره در روزنامه رسمی (مضبوط در پرونده) و قرارداد وکالت ارائه شده (صفحه ۸)، نظر به اینکه اولا اقامه هرگونه دعوای ... (بند ۱۳ ماده ۳۷ اساسنامه) از اختیارات هیأت مدیره است و انتخاب وکیل نیز با هیأت مدیره می باشد. ثانیا در آگهی یاد شده نامی از اختیار افراد قید شده در وکالت نامه برای طرح دعوی یا انتخاب وکیل قید نگردیده است. لذا سمت وکیل در طرح و تقدیم دادخواست تجدیدنظرخواهی محرز نیست و در نتیجه به استناد بند ح ; ردیف ۲ ماده ۱۸ و تبصره ذیل ماده ۶۷ قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری قرار رد تجدیدنظرخواهی صادر و اعلام می گردد، رأی صادره قطعی است.

مستشار شعبه ۱ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری مستشار شعبه

فرجی بختیاری

مواد مرتبط