رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره لغو مفاد نامه شماره ۳۱۰۰۰ / ۲۹۲۹۱۰ مورخ ۱۰/۶/۹۵

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره لغو مفاد نامه شماره ۳۱۰۰۰ / ۲۹۲۹۱۰ مورخ ۱۰/۶/۹۵

رای هیات تخصصی دیوان عدالت اداری درباره لغو مفاد نامه شماره ۳۱۰۰۰ / ۲۹۲۹۱۰ مورخ ۱۰/۶/۹۵
مرجع صادر کنندههیأت تخصصی دیوان عدالت اداری
موضوعلغو مفاد نامه شماره ۳۱۰۰۰ / ۲۹۲۹۱۰ مورخ ۱۰/۶/۹۵
کلاسه پروندهه ع /۹۶/۲۶
تاریخ رأیيکشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۶
شماره دادنامه۳۷۶

هیأت تخصصی پژوهشی ، فرهنگی

شماره پرونده : ه ع /۹۶/۲۶ دادنامه : ۳۷۶ تاریخ : ۲۷/۱۲/۹۶

شاکی : آقای صابر فلکی فرزند قادر

  • طرف شکایت : مدیریت آموزش و پرورش بوکان

موضوع شکایت و خواسته : لغو مفاد نامه شماره ۳۱۰۰۰ / ۲۹۲۹۱۰ مورخ ۱۰/۶/۹۵

متن مقرره مورد شکایت

در اجرای شیوه نامه شماره ۳۰۸۹۰/۱۰/۵۵۱ مورخ ۲۱/۰۵/۱۳۹۵ اداره کل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی و به منظور تلاش برای تحقق عدالت آموزشی و ارتقای کیفیت آموزشی در کلاس های چند پایه ، افرادی توانمند به عنوان راهبر آموزشی در مناطقی که فاقد مجتمع های آموزشی و پرورشی می باشند تخصیص می یابد تا فرایند آموزش و یادگیری مدارس را هدایت ، نظارت و راهبری نمایند. مقتضی است مدیران محترم ضمن اطلاع رسانی به همکاران ذینفع ، موارد ذیل را مد نظر قرار دهند:

۱- راهبران آموزشی از بین معلمان ، مدیران و معاونین مدارس ابتدایی و کارشناسان دوره ابتدایی انتخاب خواهند شد.

۲- راهبران آموزشی از بین همکاران دارای مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد در رشته های تحصیلی مرتبط ( به ترتیب اولویت آموزش ابتدایی ، شاخه های علوم تربیتی ، مشاوره و راهنمایی ، روانشناسی) انتخاب خواهند شد.

۳- داشتن حداقل ۱۰ سال سابقه خدمت ( ۵ سال آن تدریس در کلاس های چند پایه دوره ابتدایی )

۴- به منظور نظارت بر فرایند انتخاب راهبران آموزشی در سطح منطقه کارگروهی متشکل از افراد تحت نظارت و هماهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان تشکیل می گردد.

۵- از متقاضیان واجد شرایط مصاحبه حضوری و آزمون کتبی سنجش صلاحیت های علمی بعمل می آید و انتخاب راهبران آموزشی بر اساس نتایج آزمون کتبی و مصاحبه و امتیازات فضلی اکتسابی صورت می پذیرد.

۶- منطقه متناسب با شرایط اقلیمی ، پراکندگی مدارس ، تعداد کلاس در هر مدرسه و تعداد پایه های موجود در هر کلاس ، طول مسافت و زمان تردد ، دشواری تردد در مسیر نسبت به سازماندهی راهبران آموزشی اقدام خواهد نمود.

۷- افراد واجد شرایط ضمن بهمراه داشتن مدارک ( حکم کارگزینی – آخرین مدرک تحصیلی – ابلاغ سنوات گذشته – گواهی کسب رتبه در جشنواره الگوهای تدریس ، درس پژوهی و اقدام پژوهی – پژوهش و تألیفات در حوزه آموزش ابتدایی) درخواست کتبی خود را تا آخر وقت اداری روز شنبه مورخ ۱۳/۰۶/۱۳۹۵ به صورت حضوری به کارشناسی آموزش ابتدایی تحویل نمایند.

  • دلایل شاکی برای ابطال مقرره مورد شکایت

۱- ایجاد و استمرار مجتمع های آموزش و پرورش بر اساس سند تحول بنیادین است. ۲- اختصاص دادن راهبران آموزشی برای مناطقی که فاقد مجتمع های آموزش و پرورش می باشند. ۳- با اجرایی شدن دستورالعمل مورد شکایت ، اختلاف بین راهبران و مسئولان مجتمع های آموزشی شدت یافته است.

  • خلاصه مدافعات طرف شکایت

۱- عدم اشاره شاکی محترم به متن ، مواد و سند بنیادین آموزش و پرورش و بیانات مقام معظم رهبری بدن هیچ گونه ارجاعی.

۲- بند ۵ از راهکارهای سند تحول بنیادین ، اصلاح ساختار اجرایی و کاهش تعداد واحدهای اداری را الزام نموده است. در حالی که مجتمع های آموزش و پرورش به افزایش پست ها و واحدهای اداری و اجرایی موازین و غیر ضروری در مراکز استان ها و شهرستان های تابع منتج می شود.

۳- بند ۸ شیوه نامه ساماندهی نیروی انسانی با استناد به نتایج حاصله از پژوهش های اصولی و عملی انجام گرفته در سطح ملی ، ضمن اعلام کارآمدی مجتمع های آموزش و پرورش ، ادارات و مناطق تابع را به اتخاذ تصمیمات و رویکردهای لازم جهت حذف مجتمع های آموزش و پرورش ملزم نموده است.

  • رأی هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی

در خصوص شکایت مطروحه مبنی بر درخواست ابطال نامه شماره ۳۱۰۰۰/۲۹۲۹۱۰ مورخه ۱۰/۶/۱۳۹۵ آموزش و پرورش بوکان که خطاب به واحدهای آموزشی زیر مجموعه صادر شده و طی آن تخصیص در هر آموزشی در مناطقی که فاقد مجتمع آموزشی هستند ، تجویز گردیده است از حیث مغایرت با جزء ۱۱ بند الف ماده ۱۹ و ماده ۱۹۰ قانون برنامه پنجم توسعه و نیز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که طی آن ها بر توسعه مجتمع های آموزشی تأکید شده است و تخصیص راهبر آموزشی در حوزه شهرستان بوکان که دارای مجتمع آموزشی است. با توجه به اوراق و محتویات پرونده نظر به اینکه اولا مواد مورد استناد از قانون برنامه پنجم توسعه ناظر به موضوع نمی باشد و نامه مورد شکایت با آن مغایرتی ندارد و ثانیا بندهای ۷/۲۱ و ۲/۲۲ و ۵/۲۲ سند تحول بنیادین ممنوعیتی برای اینکه به تشخیص واحدهای آموزش و پرورش که در برخی مناطق راهبر آموزشی تخصص دهد ایجاد ننموده و صرفا رویکرد مجتمع های آموزشی را در اولویت قرارداده است و با این اوصاف نامه عام الشمول مورد شکایت مغایرت با مواد سند تحول بنیادین ندارد. در نتیجه شکایت مطروحه موجه و وارد تشخیص نشده رأی به رد آن صادر و اعلام می گردد. این رأی ظرف مهلت بیست روز پس از صدور از سوی ده تن از قضات دیوان عدالت اداری و یا رئیس محترم دیوان عدالت قابل اعتراض می باشد. /ح

ذبیح اله واحدی

رئیس هیأت تخصصی پژوهشی و فرهنگی

دیوان عدالت اداری


کدمنبع: 11253