راهکارهایی برای کاهش اطاله دادرسی مالیاتی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''راهکارهایی برای کاهش اطاله دادرسی مالیاتی''' نام مقاله ای از اسدالله یاوری و حامد ادریسیان بوده که در شماره چهاردهم (مهر 1397) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است. == چکیده == وصول بهموقع مالیات در کشور ما از چالشهای اصلی نظام مالیاتی است. ه...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۹ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۲۰
راهکارهایی برای کاهش اطاله دادرسی مالیاتی نام مقاله ای از اسدالله یاوری و حامد ادریسیان بوده که در شماره چهاردهم (مهر 1397) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است.
چکیده
وصول بهموقع مالیات در کشور ما از چالشهای اصلی نظام مالیاتی است. همین موضوع هر سال بر درآمدی که دولت در بودجه سالانه خود پیشبینی میکند، اثرگذار است. دلایل متفاوتی برای تأخیر در وصول مالیات میتوان برشمرد که بدون شک، سرعت پایین فرایند حلوفصل اختلافات مالیاتی یکی از اصلیترین عوامل چنین تأخیری است. در فرایند وصول مالیات، بروز اختلاف بین مؤدیان و ممیزین مالیاتی، امری اجتنابناپذیر است؛ اما از منظر حقوقی متعدد بودن مراحل دادرسی و عدم پیشبینی سازوکار مناسب در برخی از این مراحل، موجب اطاله دادرسی میشود. لذا وجود یک نظام دادرسی مالیاتی کارآمد میتواند سرعت حلوفصل اختلافات را افزایش دهد. در این مقاله عواملی را که خصوصاً در قوانین و مقررات ایران موجب اطاله دادرسی مالیاتی میشود، بیان میکنیم و متناسب با آن به ارائه راهکار در جهت حذف یا کاهش اثرگذاری این عوامل میپردازیم. پیشنهادهای ما به اصلاح مهلتهای اعتراض و رسیدگی، پذیرش توافقات جزئی بین مؤدی و سرممیز، محدود کردن حق اعتراض، تخصص قضات منتصب، تعدیل یا حذف رسیدگی در هیئت ماده 251 مکرر مربوط است.
کلید واژه ها
- اطاله دادرسی مالیاتی
- هیئت های حل اختلاف مالیاتی
- شورای عالی مالیاتی
- هیئت ماده 251 مکرر
مواد مرتبط
- ماده 2 قانون مالیات های مستقیم
- ماده 190 قانون مالیات های مستقیم
- ماده 238 قانون مالیات های مستقیم
- ماده 243 قانون مالیات های مستقیم
- ماده 246 قانون مالیات های مستقیم
- ماده 247 قانون مالیات های مستقیم
- ماده 250 قانون مالیات های مستقیم
- ماده 251 مکرر قانون مالیات های مستقیم
- ماده 438 قانون مالیات های مستقیم
- ماده 278 قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم
- ماده 63 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری
- ماده 64 قانون آیین دادرسی مدنی
- ماده 397 قانون آیین دادرسی مدنی