بررسی فقهی حقوقی خشونت در مواجهه با زنان ناشزه: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''بررسی فقهی حقوقی خشونت در مواجهه با زنان ناشزه''' نام مقاله ای از محمد رسایی و سید محمد رضا امام است که در شماره دوم (فروردین ۱۳۹۸) فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی منتشر شده است. == چکیده == یکی از انواع خشونت، خشو...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۶ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۳۹
بررسی فقهی حقوقی خشونت در مواجهه با زنان ناشزه نام مقاله ای از محمد رسایی و سید محمد رضا امام است که در شماره دوم (فروردین ۱۳۹۸) فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی منتشر شده است.
چکیده
یکی از انواع خشونت، خشونتخانگی است که رایجترین شکل آن، خشونت مرد علیه زن است. از اموری که توسط برخی برای توجیه اعمال خشونت مورد سوءاستفاده قرار میگیرد؛ آیه 34 سوره مبارکه نساء است که در فرازی از آیه در خصوص رفتار با برخی همسران میفرماید: واضربوهنّ. حال این مقاله در پی جواب این پرسش است که آیا به راستی اسلام فرمان به خشونت خانگی داده است؟ این پرسش اگرچه جزئی به نظر میرسد اما اگر رفع شبهه نشود ایرادی کلی بر پیکرة دین است. برای یافتن جواب، به پژوهشی در نظرات مختلف تفسیری، فقهی و حقوقی پرداختهایم و در پایان با مقایسهی آنها به نتیجهگیری و توجیه این دیدگاه پرداختیم که اولاً نشوز معنایی فراتر از صرف عدم تمکین جنسی دارد و ثانیاً واکنشی که به چنین نشوزی داده میشود دارای سه ویژگیِ تعزیری، تدریجی و حتّی کمتر از حد ثبوت دیه بودن است.
کلیدواژه ها
- اسلام
- قرآن
- خشونت خانگی
- زنان
- واضربوهنّ