چالش کثرت سازمانی در حقوق بینالملل انرژی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''چالش کثرت سازمانی در حقوق بینالملل انرژی''' نام مقاله ای از حجت سلیمانی ترکی است که در دوره چهارم شماره یکم(فروردین 1397) نشریه مطالعات حقوق انرژی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == حقوق بینالملل انرژی در روند توسعه و تکامل تدریجی...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۲ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۳:۳۲
چالش کثرت سازمانی در حقوق بینالملل انرژی نام مقاله ای از حجت سلیمانی ترکی است که در دوره چهارم شماره یکم(فروردین 1397) نشریه مطالعات حقوق انرژی دانشگاه تهران منتشر شده است.
چکیده
حقوق بینالملل انرژی در روند توسعه و تکامل تدریجی خود با پدیدۀ کثرت سازمانی روبهرو شده است. نبود سازمان جهانی با صلاحیت جامع، واکنشی بودن حقوق انرژی، گوناگونی منابع انرژی و چندبُعدی بودن مسئلۀ انرژی، از دلایل پیدایش این کثرت در گسترۀ حقوق بینالملل انرژی است. از این رو، سازمانهای بینالمللی متعددی در حوزۀ انرژی ایجاد شدهاند که به دلیل دامنۀ محدود عضوبت، طرح ساختاری نامطلوب و نبود یا کمبود التزام سازمانی، کارایی و انسجام حقوق بینالملل انرژی را با چالش اساسی روبهرو ساختهاند. راهکار آرمانگرایانه برای مدیریت این آثار نامطلوب، ایجاد سازمان جهانی انرژی با صلاحیت گسترده در آینده است که میتواند با الگوبرداری از ساختار برخی سازمانهای موجود، از راه اصلاح یا ایجاد، شکل بگیرد. در نبود سازمان جهانی انرژی، راهکار رسیدن به انسجام، تقسیم کار مبتنی بر اولویت سازمانهای اقتصادی بر سایر سازمانهای بینالمللی موجود در این زمینه است.
کلیدواژه
- حقوق بین الملل انرژی
- سازمان جهانی انرژی
- کثرت سازمانی