بررسی محاکم تخصصی حقوق مالکیت معنوی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''بررسی محاکم تخصصی حقوق مالکیت معنوی''' نام مقاله ای از لیلا رییسی است که در دوره صفر شماره سیزده فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. == چکیده == نظریهپردازان حوزه حقوق مالکیت معنوی، همواره بر طبیعت خاص موضوعات...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۱۴
بررسی محاکم تخصصی حقوق مالکیت معنوی نام مقاله ای از لیلا رییسی است که در دوره صفر شماره سیزده فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.
چکیده
نظریهپردازان حوزه حقوق مالکیت معنوی، همواره بر طبیعت خاص موضوعات مالکیت معنوی و اختلافات مربوط به آنها، تکیه نموده و بر ضرورت پیشبینی و تعبیه مکانیزمهای قضایی و غیرقضایی ویژه اینگونه موضوعات، تأکید ورزیدهاند. ایجاد دادگاههای تخصصی مالکیت معنوی را باید نتیجه همین امر تلقی نمود.
بررسیها حاکی از ایجاد و شکلگیری احساس ضرورت و تمایل وافر در بیشتر سیستمهای ملّی در جهت ایجاد محاکم مذکور است. با وجود این اگرچه ایجاد محاکم تخصصی در حوزه حقوق مالکیت معنوی ابتکاری بدیع و گامی مؤثر در جهت حمایت از حقوق مذکور میباشد، محاکم مذکور در کنار تمام مزایایی که دارند از معایبی نیز برخوردارند. در عین حال ایجاد محاکم تخصصی با موانع جدّی روبهرو است که بدون رفع آنها محاکم مذکور را یا نمیتوان اساساً ایجاد نمود یا در صورت ایجاد، وجود آنها را نمیتوان در جهت حمایت از حقوق مالکیت معنوی چندان مؤثر تلقی کرد. بنابراین ضروری است کشورها قبل از ایجاد محاکم تخصصی مالکیت معنوی، شرایط لازم را بررسی نموده و مزایا و معایب آنها را با توّجه به موقعیت خود بسنجند، تا از ایجاد زود هنگام و شتابزده محاکم مذکور که نه تنها موجب حمایت از حقوق مالکیت معنوی نمیگردد، بلکه آسیبهای جدّی نیز بدنبال دارد، خوداری نمایند.
کلیدواژهها
- حقوق مالکیت معنوی
- اختلافات
- محاکم تخصصی
- مزایا
- معایب
- موانع
- شرایط ضروری