وضعیت حقوقی سهام قابل بازخرید و بازخرید سهام عادی در نظام حقوقی ایران و انگلستان: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''وضعیت حقوقی سهام قابل بازخرید و بازخرید سهام عادی در نظام حقوقی ایران و انگلستان''' نام مقاله ای از شقایق بهشتی و ربیعا اسکینی و محمدرضا پاسبان و علی زارع است که در دوره شش شماره یک فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده ا...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۶ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۱۸
وضعیت حقوقی سهام قابل بازخرید و بازخرید سهام عادی در نظام حقوقی ایران و انگلستان نام مقاله ای از شقایق بهشتی و ربیعا اسکینی و محمدرضا پاسبان و علی زارع است که در دوره شش شماره یک فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.
چکیده
بازخرید(Redeem) سهم در یک تعریف ساده عبارت است از اینکه، شرکت بعد از فروش سهام خود به دیگری، در زمانی مشخص در آینده اقدام به خرید دوبارۀ آن مینماید. بازخرید سهام ماهیت آن را به سهام خزانه(Treasury Stock) تغییر میدهد[1] و تا هنگام فروش مجدد، این سهام به صورت سهام خزانه باقی میماند. شیوههای بازخرید سهام شامل خرید از بازار، خرید خارج از بازار، خرید مزایدهای و خرید به روش هلندی بر حقوق سهامداران مؤثر خواهد بود. پس از بازخرید سهام توسط شرکت و تبدیل آن به سهام خزانه، حقوق مالی و مدیریتی متعلق به سهام تحتالشعاع قرار میگیرد و شرکت به عنوان مالک جدید این سهام به تصریح قانون و اصول حقوقی فاقد بسیاری از حقوق متعلق به سهام است.
کلیدواژهها
- سهام
- سهام قابل بازپرداخت
- بازخرید سهام
- سهام خزانه