ارزیابی فقهی - حقوقی تعریف متلاحمه در راستای کیفی کردن بند (پ) مادّۀ 709 قانون مجازات اسلامی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''ارزیابی فقهی - حقوقی تعریف متلاحمه در راستای کیفی کردن بند (پ) مادّۀ 709 قانون مجازات اسلامی''' نام مقاله ای از محمدجعفر صادق پور و اعظم مهدوی پور و روح الدین کردعلیوند است که در دوره هفتم شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۹ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۳۴
ارزیابی فقهی - حقوقی تعریف متلاحمه در راستای کیفی کردن بند (پ) مادّۀ 709 قانون مجازات اسلامی نام مقاله ای از محمدجعفر صادق پور و اعظم مهدوی پور و روح الدین کردعلیوند است که در دوره هفتم شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.
چکیده
متلاحمه سومین گونه از جراحات سر و صورت (شجاج) به شمار میرود. در منابع فقهی برای این جراحت تعاریف گوناگونی ارائه شده است. هرچند بسیاری از این تعاریف، دارای مضمونی واحد هستند و تنها در برخی تعابیر با یکدیگر تفاوت دارند، اما با تأمل در آثاری که بر این اختلافِ تعابیر مترتب میشود، میتوان دریافت ارائه تعریفی دقیق از گونههای شجاج بهطورِ عام و متلاحمه به شکل خاص، امری ضروری است که باید بدون هیچ گونه مسامحه و با توجهِ تام به مفاد تعابیر و اصطلاحات، صورت گیرد. در همین راستا و برای ارائه تعریفی دقیق، استوار و کارا از متلاحمه، رجوع به اصل کیفیت قانون (The quality of law) بهمثابۀ تأسیسی مترقی برای تدقیق در ماهیت، اصالت و شکل وضع قانون، میتواند بسیار راهگشا باشد و منتج به کیفی شدن تعریف قانونی این جراحت شود. در این نوشتار، ضمن مراجعه به منابع معتبر فقهی و با نظرداشت اصل کیفیت قانون، به روشی توصیفی - تحلیلی تعاریف مختلف ارائه شده از متلاحمه در فقه و قانون مجازات اسلامی مورد نقد قرار میگیرند و از این رهگذر، علاوه بر بازشناسی عناصر ماهوی متلاحمه، تعریفی علمی و دقیق از آن ارائه میشود.
کلیدواژهها
- متلاحمه
- اصل کیفیت قانون
- بافت عضلانی
- گوشت
- پرده استخوانی