بررسی تطبیقی وضعیت حقوقی گروه های قراردادی در حقوق ایران و فرانسه: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''بررسی تطبیقی وضعیت حقوقی گروه های قراردادی در حقوق ایران و فرانسه''' نام مقاله ای از عباس کریمی و مختار نعم و سکینه اسدزاده است که در دوره هشت شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است. '''چکیده''' امروزه، عوامل پیش...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۳ اوت ۲۰۲۳، ساعت ۱۵:۴۷
بررسی تطبیقی وضعیت حقوقی گروه های قراردادی در حقوق ایران و فرانسه نام مقاله ای از عباس کریمی و مختار نعم و سکینه اسدزاده است که در دوره هشت شماره دوم فصلنامه علمی حقوق تطبیقی دانشگاه مفید منتشر شده است.
چکیده
امروزه، عوامل پیشگام اقتصادی سبب شده است که متعاملین برای پیشبرد اهداف اقتصادی و تجاری خود به انعقاد قراردادها به شیوههایی متفاوت مبادرت نمایند که با قواعد سنّتی شناختهشده حقوقی نامأنوس هستند؛ ازجمله این شیوهها، انعقاد قراردادهای متعدد پشت سر هم و یا بهموازات یکدیگر با وابستگی متقابل است؛ خواه دارای هدفی مشترک و یا موضوع مشابه هم باشند که تحت عنوان اصلی «گروه قراردادی» مصطلح شده است. این شیوه قراردادی، به دلیل اینکه اطراف متعددی در آن درگیر میشوند و عملیات قراردادی زیادی را در سطح داخلی و بینالمللی میطلبد و گهگاه ممکن است بین افراد درگیر در اطراف آن، تضاد منافع به وجود آید یا فسخ یا ابطال شود، نیازمند بررسی و تدقیقی فزاینده است. در این زمینه، دو نظر ارائه شده است: نخست، قراردادها بر یکدیگر اثر اثرگذارند و بطلان یا فسخ یکی بر اعتبار قراردادهای دیگر اثر میگذارد و دوم، قراردادها بهرغم وابستگی متقابل قراردادی مستقل از یکدیگر هستند و آثار مجزایی را بر روابط قراردادی در پی دارند. در این مقاله سعی شده است تحلیلی اولیه و مقدماتی از این پدیده حقوقی صورت گیرد.
کلیدواژهها
- مجموعه قراردادی
- زنجیره قراردادی
- وابستگی متقابل قراردادی
- قرارداد ارتباطی
- تسلسل قراردادی
- قراردادهای محاط