بررسی کیفرشناختیِ جنایات بینالمللی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''بررسی کیفرشناختیِ جنایات بینالمللی''' نام مقاله ای از حامد رحمانیان و حیدر پیری بوده که در شماره دوم دوره پنجم (پاییز 1392) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است. == چکیده == جامعه بشری از دیرباز در کنار جرائم خرد و کلان داخلی با جرم|جرائ...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۲ اکتبر ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۴۳
بررسی کیفرشناختیِ جنایات بینالمللی نام مقاله ای از حامد رحمانیان و حیدر پیری بوده که در شماره دوم دوره پنجم (پاییز 1392) مجله علمی مطالعات حقوقی منتشر شده است.
چکیده
جامعه بشری از دیرباز در کنار جرائم خرد و کلان داخلی با جرائم و جنایات بینالمللی از قبیل جنایت جنگی، نسلکشی و جنایت علیه بشریت دست به گریبان بوده است. در طی سالیان متمادی تلاشهای گستردهای برای مقابله با این قبیل جنایات و جنایتکاران صورت گرفته است. در نوشتار حاضر، فرض بر این گذاشته شده که افراد و گروههای دخیل در بروز این جنایات، به پای میز محاکمه کشیده شده و بناست که هریک بر اساس میزان مسئولیتِ خود، مورد مجازات قرار گیرند. لذا به بررسیِ مجازاتهایی پرداخته میشود که میتواند و باید نسبت به اینان اِعمال گردد. چراکه حقوق بینالملل کیفری هنوز به نوعی با مشکلِ فقدان قانونی بودنِ مجازاتها مواجه است. بدین معنا که در هیچ متن منصوصی، کیفری معین برای جنایتی معین، تعیین نشده است. به نظر میرسد که نظامِ فعلیِ مجازاتها در دادگاههای کیفریِ بینالمللی، تناسب چندانی با این جنایات ندارد و ضروری است که جامعة جهانی، به منظور برقراری عدالت و امنیت در جهان، چارهای برای رفع این نارسایی بیاندیشد و برای این منظور یا مجازاتهای موجود را تغییر دهد یا اینکه مبانی نظری و اهداف ویژهای را برای مجازاتهای اِعمال شده نسبت به جنایات بینالمللی تبیین نماید.
کلید واژه ها
- مجازات
- حقوق بین الملل کیفری
- دیوان کیفری بین المللی
- کیفرشناسی
- حبس
- اعدام