فرهنگ و ظرفیت جنایی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''فرهنگ و ظرفیت جنایی''' نام مقاله ای از اکبر وروایی و آراس غفاریان بوده که در دوره هشتم شماره سی ام (زمستان 1395) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است. == چکیده == این تحقیق تأثیر عامل فرھنگ را بر ظرفیت جنایی مورد بررسی قرار می دھد...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۰ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۰۱

فرهنگ و ظرفیت جنایی نام مقاله ای از اکبر وروایی و آراس غفاریان بوده که در دوره هشتم شماره سی ام (زمستان 1395) فصلنامه تحقیقات حقوقی بین المللی منتشر شده است.

چکیده

این تحقیق تأثیر عامل فرھنگ را بر ظرفیت جنایی مورد بررسی قرار می دھد. آنچھ از مفھوم ظرفیت جنایی برداشت می شود به نوعی قابلیت پیش بینی و برآورد کمی و کیفی پدیده ی جنایی در جامعه ی معین و در زمان معین است. این برداشت در قانون اشباع جنایی انریکوفری قابل استنباط است. از نظر وی در ھر جامعھهی معین و در زمان معین براساس عوامل نامساعد اجتماعی، اقتصادی و فرھنگی حجم جرایم خاص واقع می شود. بھ عبارت دیگر عامل فرھنگ یکی از عوامل تعیین الگوی ظرفیت جنایی می باشد. براین اساس ھدف این تحقیق تعیین رابطھ ی بین دو مفھوم فرھنگ و ظرفیت جنایی است. این تحقیق از لحاظ ھدف پژوھشی جزء تحقیقات کاربردی است و از لحاظ شیوه ی جمع آوری داده ھا بھ عنوان تحقیق اسنادی و از لحاظ شیوه ی تجزیه و تحلیل اطلاعات، بصورت تحلیلی و توصیفی است. براساس نتایج حاصل از تحقیق می توان به تأثیر نھادھای فرھنگی بر پدیده ی جنایی پی برد. براین اساس به عنوان پیشنھاد اصلی تحقیق باید تأکید نمود که با اصلاح کردن عوامل جرم زای فرھنگی و جامعه پذیر کردن افراد جامعه و ترویج ارزش ھا و ھنجارھای پذیرفته شده ی جامعه به وسیله ی نھادھای فرھنگی می توان در پایین آوردن ظرفیت جنایی جامعه دخیل بود.

کلیدواژه ها

  • ارزش‌های فرهنگی
  • نهادهای فرهنگی
  • ظرفیت جنایی
  • پدیده‌ی جنایی
  • نرخ جرم
  • هنجارهای فرهنگی
  • هم‌نوایی گروهی

مواد مرتبط