تقابل حقوق مالکیت فکری با حق بر سلامت در نظام حقوقی سازمان جهانی تجارت با تاکید بر حمایت از اختراعات دارویی: تفاوت میان نسخه‌ها

پرش به ناوبری پرش به جستجو
بدون خلاصۀ ویرایش
(صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات پایان نامه|عنوان=تقابل حقوق مالکیت فکری با حق بر سلامت در نظام حقوقی سازمان جهانی تجارت با تاکید بر حمایت از اختراعات دارویی|رشته تحصیلی=حقوق بین الملل|دانشجو=صادق جوادی|استاد راهنمای اول=علی نواری|استاد مشاور اول=احمد مومنی را...» ایجاد کرد)
 
بدون خلاصۀ ویرایش
 
(یک نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۲: خط ۲:
'''تقابل حقوق مالکیت فکری با حق بر سلامت در نظام حقوقی سازمان جهانی تجارت با تاکید بر حمایت از اختراعات دارویی''' عنوان پایان نامه ای است که توسط [[صادق جوادی]]، با راهنمایی [[علی نواری]]  و با مشاوره [[احمد مومنی راد]]  در سال ۱۴۰۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دفاع گردید.
'''تقابل حقوق مالکیت فکری با حق بر سلامت در نظام حقوقی سازمان جهانی تجارت با تاکید بر حمایت از اختراعات دارویی''' عنوان پایان نامه ای است که توسط [[صادق جوادی]]، با راهنمایی [[علی نواری]]  و با مشاوره [[احمد مومنی راد]]  در سال ۱۴۰۲ و در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم قضایی و خدمات اداری دفاع گردید.
==چکیده==
==چکیده==
یکی از حوزه های حساس حقوق مالکیت فکری، اختراعات دارویی است. حمایت از این اختراعات، در عین آنکه انگیزه کافی برای تولید و پیشرفت صنعت داروسازی را به دنبال دارد و منافعی را در بلند مدت عاید جامعه میکند، ممکن است در صورت ایجاد مانع در دسترسی به داروها، تاثیرات زیان باری را بر حق برسلامت و بهداشت همگانی افراد جامعه وارد نماید. تقابل میان حقوق مالکیت فکری در حوزه دارو و حق بر سلامت، به خصوص در موارد بروز بحران های بهداشتی و بیماری های همه گیر، آشکار تر میگردد. به عبارت دیگر، در زمان بروز بیماریها و بحران های بهداشتی همگانی، شرکت های دولتی و یا خصوصی داروسازی، میتوانند با تکیه بر حق اختراع خویش، از هرگونه صادرات، واردات و یا توزیع دارو در بازار های داخلی و خارجی، ممانعت به عمل آورده و یا با قیمت گذاری های بالا، دسترسی به دارو را بسیار محدود نموده و دولت متبوع خویش را به حمایت از حق اختراع داروها، مطابق مقررات، مکلف نمایند. از سوی دیگر، با این ایجاد محدودیت، میلیون ها انسان در سرتاسر دنیا از دسترسی به دارو مورد نیاز خویش، محروم شده و جانشان در معرض خطر قرار خواهد گرفت. پژوهش حاضر، به روش توصیفی تحلیلی به تقابل حقوق مالکیت فکری با حق بر سلامت در نظام مقررات سازمان جهانی تجارت، به ویژه در حوزه اختراعات دارویی پرداخته است. سوالی که در این پژوهش به آن پرداخته شده این است که ((حقوق مالکیت فکری به ویژه حمایت از اختراعات دارویی در نظام حقوقی سازمان جهانی تجارت چگونه و تحت چه شرایطی با حق بر سلامت دچار تعارض خواهد شد؟)) نتایج این پژوهش نشانگر آن است که حق اختراع دارو، با وجود آنکه به عنوان مصداقی شاخص از حقوق مالکیت فکری، در حوزه حقوق بین الملل اقتصادی به رسمیت شناخته شده است و بواسطه مقررات نظام سازمان جهانی تجارت، مورد حمایت واقع شده است، اما در مواجهه با حقوق بشر به ویژه حق بر سلامت باید دچار انعطاف شود. حق بر سلامت در حوزه حقوق بشر، از جایگاه والایی برخوردار است و به عنوان ارزش تلقی می گردد. لذا در مرحله تقابل میان این دو حق، حق بر سلامت ارجحیت یافته و بر حق اختراع دارو، مقدم می گردد. مقررات موافقتنامه تریپس و اعلامیه دوحه (به عنوان مقررات نظام سازمان جهانی تجارت) با درنظرگرفتن شرایط و روش هایی، حمایت از اختراعات دارویی را به نفع تضمین حق برسلامت و دسترسی به دارو، محدود نموده اند.
یکی از حوزه‌های حساس [[حقوق مالکیت فکری]]، [[اختراع|اختراعات]] دارویی است. حمایت از این اختراعات، در عین آنکه انگیزه کافی برای تولید و پیشرفت صنعت داروسازی را به دنبال دارد و منافعی را در بلند مدت عاید جامعه می‌کند، ممکن است در صورت ایجاد مانع در دسترسی به داروها، تاثیرات زیانباری را بر حق بر سلامت و بهداشت همگانی افراد جامعه وارد نماید. تقابل میان حقوق مالکیت فکری در حوزه دارو و حق بر سلامت، به خصوص در موارد بروز بحران‌های بهداشتی و بیماری‌های همه‌گیر، آشکارتر می‌گردد. به عبارت دیگر، در زمان بروز بیماری‌ها و بحران‌های بهداشتی همگانی، شرکت‌های دولتی و یا خصوصی داروسازی، می‌توانند با تکیه بر [[حق اختراع]] خویش، از هرگونه صادرات، واردات و یا توزیع دارو در بازارهای داخلی و خارجی، ممانعت به عمل آورده و یا با قیمت گذاری‌های بالا، دسترسی به دارو را بسیار محدود نموده و دولت متبوع خویش را به حمایت از حق اختراع داروها، مطابق مقررات، مکلف نمایند. از سوی دیگر، با این ایجاد محدودیت، میلیون‌ها انسان در سرتاسر دنیا از دسترسی به دارو مورد نیاز خویش، محروم شده و جانشان در معرض خطر قرار خواهد گرفت. پژوهش حاضر، به روش توصیفی تحلیلی به تقابل [[حقوق مالکیت فکری]] با حق بر سلامت در نظام مقررات سازمان جهانی تجارت، به ویژه در حوزه [[اختراع|اختراعات دارویی]] پرداخته است. سوالی که در این پژوهش به آن پرداخته شده این است که (([[حقوق مالکیت فکری]] به ویژه حمایت از اختراعات دارویی در نظام حقوقی سازمان جهانی تجارت چگونه و تحت چه شرایطی با حق بر سلامت دچار تعارض خواهد شد؟)) نتایج این پژوهش نشانگر آن است که حق اختراع دارو، با وجود آنکه به عنوان مصداقی شاخص از حقوق مالکیت فکری، در حوزه [[حقوق بین الملل اقتصادی]] به رسمیت شناخته شده است و بواسطه مقررات نظام سازمان جهانی تجارت، مورد حمایت واقع شده است، اما در مواجهه با [[حقوق بشر]] به ویژه حق بر سلامت باید دچار انعطاف شود. حق بر سلامت در حوزه حقوق بشر، از جایگاه والایی برخوردار است و به عنوان ارزش تلقی می‌گردد. لذا در مرحله تقابل میان این دو حق، حق بر سلامت ارجحیت یافته و بر حق اختراع دارو، مقدم می‌گردد. مقررات موافقت‌نامه تریپس و اعلامیه دوحه (به عنوان مقررات نظام سازمان جهانی تجارت) با در نظر گرفتن شرایط و روش‌هایی، حمایت از اختراعات دارویی را به نفع تضمین حق بر سلامت و دسترسی به دارو، محدود نموده‌اند.
==ساختار و فهرست پایان نامه==
==ساختار و فهرست پایان نامه==
مقدمه ۱– بیان مسیله ۲– اهمیت و ضرورت انجام تحقیق ۳–اهداف تحقیق ۴– سوالات تحقیق ۵– فرضیه های تحقیق ۶– پیشینه تحقیق ۷– روش تحقیق و گردآوری اطلاعات ۸– جنبه نوآوری تحقیق
مقدمه ۱– بیان مسئله ۲– اهمیت و ضرورت انجام تحقیق ۳–اهداف تحقیق ۴– سوالات تحقیق ۵– فرضیه های تحقیق ۶– پیشینه تحقیق ۷– روش تحقیق و گردآوری اطلاعات ۸– جنبه نوآوری تحقیق


۹– ساختار تحقیق
۹– ساختار تحقیق
خط ۱۰: خط ۱۰:
فصل اول: مفاهیم و پیشینه
فصل اول: مفاهیم و پیشینه


گفتار اول: حقوق مالکیت فکری، پیشینه و اسناد ناظر بر آن
گفتار اول: [[حقوق مالکیت فکری]]، پیشینه و اسناد ناظر بر آن


بند اول: مفهوم شناسی، ویژگی ها ؛ شاخه ها و مبانی
بند اول: مفهوم شناسی، ویژگی ها ؛ شاخه ها و مبانی
خط ۴۲: خط ۴۲:
و–موافقتنامه جنبه های تجاری حقوق مالکیت فکری (۱۹۹۴)
و–موافقتنامه جنبه های تجاری حقوق مالکیت فکری (۱۹۹۴)


گفتار دوم: حق اختراع  
گفتار دوم: [[حق اختراع]]


بند اول: مفهوم و پیشینه تاریخی  
بند اول: مفهوم و پیشینه تاریخی  
خط ۱۶۸: خط ۱۶۸:
منابع فارسی
منابع فارسی
==کلیدواژه ها==
==کلیدواژه ها==
* حق مالکیت فکری، حق بر سلامت، سازمان جهانی تجارت، موافقتنامه تریپس، حق اختراع، دارو، اختراعات دارویی
* [[حقوق مالکیت فکری|حق مالکیت فکری]]
* حق مالکیت فکری، حق بر سلامت، سازمان جهانی تجارت، موافقتنامه تریپس، حق اختراع، دارو، اختراعات دارویی
* حق بر سلامت
* سازمان جهانی تجارت
* موافقتنامه تریپس
* [[حق اختراع]]
* دارو
* اختراعات دارویی
۷۰۵

ویرایش

Advertising:

دوره 6 جلدی نقد و تحلیل آرای قضایی-تخفیف ویژه

منوی ناوبری