شکایت از حکم ورشکستگی از منظر دکترین و رویه قضایی در پرتوی رأی وحدت رویه شماره 789: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''شکایت از حکم ورشکستگی از منظر دکترین و رویه قضایی در پرتوی رأی وحدت رویه شماره 789''' نام مقاله ای از مجید بنائی اسکوئی است که در شماره سی و هفتم (دی 1400) فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == شکایت از حکم ورشکستگی همانند دعوی آن، ب...» ایجاد کرد)
 
(صفحه را خالی کرد)
برچسب: خالی کردن
خط ۱: خط ۱:
'''شکایت از حکم ورشکستگی از منظر دکترین و رویه قضایی در پرتوی رأی وحدت رویه شماره 789''' نام مقاله ای از [[مجید بنائی اسکوئی]] است که در شماره سی و هفتم (دی 1400) [[فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی]] منتشر شده است.


== چکیده ==
شکایت از حکم ورشکستگی همانند دعوی آن، به جهت تأثیر در حقوق اشخاص ذی‌نفع، از اهمیت زیادی برخوردار است. پیش از صدور رأی وحدت رویه شماره 789 سال 1399هیئت عمومی دیوان عالی کشور، در خصوص حکومت احکام خاص قانون تجارت برای شکایت از حکم ورشکستگی در دکترین تردید وجود داشت و در عمل نیز رویة قضایی مشخصی در چگونگی استناد به این مواد دیده نمی‌شد. هرچند موضوع اختلاف‌نظر موجد رأی وحدت رویۀ مذکور، مهلت اعتراض شخص ثالث به حکم ورشکستگی می باشد، لیکن رأی موصوف تنها به اعتبار مواد قانون تجارت تأکید کرده است که لامحاله بدون مطالعة آرای متعارض، به سختی می‌توان دریافت که موضوع منازعه، مقیّد کردن اعتراض ثالث به زمان‌های مقرر در قانون یادشده است. به‌علاوه، اعتبار یا عدم اعتبار مواد این قانون، تنها یکی از سؤالاتی بود که با صدور رأی فوق به آن پاسخ داده شد، لکن کماکان در خصوص اشخاص ذی‌نفع و شمول آن به اصحاب داخل یا خارج دعوی اعم از غایب و یا حاضر در جلسه دادرسی بدوی، دادگاه صالح، مبدأ و مهلت شکایت از حکم ورشکستگی، ابهامات متعدد دیگری باقی مانده که در این مقاله سعی شده است به سؤالات و ابهامات فوق، پاسخ متقن و روشنی داده شود.
== کلیدواژه‌ها ==
* تجارت
* ورشکستگی
* دادگاه
* دعوی
* شکایت و اعتراض ثالث
== مواد مرتبط ==
* [[ماده ۵۳۶ قانون تجارت|ماده 536 قانون تجارت]]
* [[ماده ۵۳۷ قانون تجارت|ماده 537 قانون تجارت]]
* [[ماده ۵۳۸ قانون تجارت|ماده 538 قانون تجارت]]
* [[ماده ۵۳۹ قانون تجارت|ماده 539 قانون تجارت]]

نسخهٔ ‏۱۲ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۲:۲۹