تسلیح معارضان سوریه از منظر حقوق بینالملل: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''تسلیح معارضان سوریه از منظر حقوق بینالملل''' نام مقاله ای است از مریم احمدی نژاد و محسن متاجی و یاسر امین الرعایا که در شماره چهار دوره چهل و شش (دی 1395) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == از زمان شروع بح...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۲ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۸:۲۹
تسلیح معارضان سوریه از منظر حقوق بینالملل نام مقاله ای است از مریم احمدی نژاد و محسن متاجی و یاسر امین الرعایا که در شماره چهار دوره چهل و شش (دی 1395) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.
چکیده
از زمان شروع بحران سوریه بیش از پنج سال میگذرد. آنچه در طولانی شدن این بحران بسیار حائز اهمیت است حمایتهای مالی و لجستیکی برخی کشورهای منطقهای و فرامنطقهای است. این در حالی است که اقدام کشورهای تسلیحکننده نهتنها ناقض اصل منع توسل به زور به جهت دخالت در کشور سوریه به شمار میآید، بلکه، به موجب اصل عدم مداخله، حمایتهای تسلیحاتی صورتگرفته به بهانههای بشردوستانه و متقابل نیز نمیتواند ادلهای پذیرفتنی در عرصة بینالمللی دانسته شود. همچنین، به موجب دلایل بیانشده، توجه به برگزاری انتخابات صورتگرفته در سال 2014 و انتخاب قاطع بشار اسد، به سِمَت ریاستجمهوری، تسلیح معارضان به بهانة حق تعیین سرنوشت فاقد وجاهت بینالمللی است. بر اساس آنچه بیان شد، در تدوین مقالة پیش رو، بهمثابة تحقیقی بنیادی و راهبردی، سعی شد به کمک روشهای توصیفی، ضمن بیان توجیهات ارائهشده در زمینة ارسال سلاح و تجهیزات نظامی و تأمین مالی به معارضان سوری به کمک مبانی حقوق بینالملل، پاسخی مستدل ارائه شود.
کلیدواژهها
- تسلیح
- توسل به زور
- حق تعیین سرنوشت
- گروههای مسلح
- مداخله بشر دوستانه