الزامات حقوقی ورود ایران به بازار گاز اتحادیه اروپا: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''الزامات حقوقی ورود ایران به بازار گاز اتحادیه اروپا''' نام مقاله ای از هادی قنبری بناب و محمد مهدی حاجیان و عباس کاظمی نجف آبادی است که در شماره سی و ششم (مهر 1400) فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است. == چکیده == یکی از مسائل مهم در زمیة...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۱۳ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۱:۵۸
الزامات حقوقی ورود ایران به بازار گاز اتحادیه اروپا نام مقاله ای از هادی قنبری بناب و محمد مهدی حاجیان و عباس کاظمی نجف آبادی است که در شماره سی و ششم (مهر 1400) فصلنامه پژوهش حقوق خصوصی منتشر شده است.
چکیده
یکی از مسائل مهم در زمیة صادرات گاز از طریق خط لوله به اتحادیة اروپا، شناخت بازار و قوانین و مقررات موجود در اتحادیه و نیز الزامات کشورها در مواجهه با این مقررات است. هدف مقاله، تجزیهوتحلیل قوانین، مقررات و دستورالعملهای حقوقی موجود در بازار گاز اتحادیه، بررسی قوانین ایران در خصوص صادرات گاز و نیز الزامات ورود به بازار گاز اتحادیه است. نتایج تحقیق نشان میدهد بستة سوم حقوقی گاز اتحادیه اروپا پایه و اساس موضوعات حقوقی و قراردادی بازار گاز اتحادیه را شکل داده که در جهت تحقق قوانین مندرج در این بسته، دستورالعملهای حقوقی مختلفی ازجمله دستورالعمل تفکیک مالکیت، دسترسی طرفهای ثالث به تسهیلات و امکانات ذخیرهسازی گاز و دستورالعمل نهادهای نظارتی تدوین شده است. قوانین مربوط به صادرات گاز ایران در اسناد بالادستی نظام ازجمله در سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی ایران درمورد «انرژی» ، چشمانداز (افق 1404)، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و قانون برنامه پنجساله ششم توسعه ذکر شده است. قوانین مربوط به حق دسترسی طرف ثالث به شبکه، تنظیم تعرفه، تفکیک مالکیت و شفافیت درمورد خطوط لوله احداثی بین اتحادیه و کشورهای ثالث از جمله ایران تا مرزهای اتحادیه اروپا شامل آبهای سرزمینی و مناطق اقتصادی انحصاری اعمال میشود.
کلیدواژهها
- بسته سوم حقوقی گاز
- دستورالعملهای حقوقی
- تفکیک مالکیت
- تعرفه
- دسترسی به شبکه
- پیشنهاد اصلاحی کمیسیون.
مواد مرتبط
- ماده 13 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی بهمن 1392
- ماده 14 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی بهمن 1392
- ماده 48 قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی