تحلیلی بر مفهوم حق نظارت همگانی بر قدرت براساس دو رابطۀ حق-ادعا و حق-آزادی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تحلیلی بر مفهوم حق نظارت همگانی بر قدرت براساس دو رابطۀ حق-ادعا و حق-آزادی''' نام مقاله ای است از سید محمد صادق احمدی که در شماره سه دوره چهل و هفت (تیر 1396) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == حق پاسداشت کرامت ا...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۱:۵۱

تحلیلی بر مفهوم حق نظارت همگانی بر قدرت براساس دو رابطۀ حق-ادعا و حق-آزادی نام مقاله ای است از سید محمد صادق احمدی که در شماره سه دوره چهل و هفت (تیر 1396) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

حق پاسداشت کرامت انسانی، استقلال و حق‌های بشری در جامعه، غلبۀ گفتمان حق در عرصۀ زمان کنونی است. حق تعیین سرنوشت به‌مثابۀ بنیان بسیاری از حق‌ها، اقتضا دارد تا توانش نظارت مستمر و تعقیب خط سیر قدرت را با هدف تحدید آن، در مرزهای حق‌ها و آزادی‌های بشری داشته باشد. روابط ناشی از حق نظارت همگانی بر قدرت همچون بسیاری از حق‌ها مناقشه‌برانگیز است. این امر ضرورت تبیین آن را با هدف منقح‌سازی ساحت حق از تحدیدهای غیرضرور و مخل و شفاف‌کردن محتوای حق‌ها که به‌وضوح تکالیف نیز می‌انجامد، مبرهن می‌کند. در پژوهش حاضر با تحلیلی اجمالی از مؤلفه‌های حاکم بر روابط دوگانۀ هوفلد و ارکان حق نظارت همگانی بر قدرت، قابلیت آن در بهره‌مندی از شیوۀ تمایزگذاری روابط و پردازش حق‌ها و تکالیف متفاوت به تصویر کشیده شده است. پیامد سنجش مزبور نشان از امکان بهره‌مندی از تحلیل رابطۀ قانونی یا موقعیت قانونی حق-ادعا و حق-آزادی دارد.

کلیدواژه‌ها

  • آزادی
  • ادعا
  • حق
  • رابطه قانونی
  • موقعیت قانونی
  • نظارت همگانی

مواد مرتبط