اساسی‌‌ترین ضوابط حقوقی حاکم بر تشخیص مالیات در ایران: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اساسی‌‌ترین ضوابط حقوقی حاکم بر تشخیص مالیات در ایران''' نام مقاله ای از حسین عبداللهی است که در شماره 51(اذر 1401) فصلنامه علمی پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == مرحله تشخیص مالیات، یکی از اصلی‌‌ترین مراحل مالیاتی است که سرنوشت یک پ...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۱ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۵۳

اساسی‌‌ترین ضوابط حقوقی حاکم بر تشخیص مالیات در ایران نام مقاله ای از حسین عبداللهی است که در شماره 51(اذر 1401) فصلنامه علمی پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.

چکیده

مرحله تشخیص مالیات، یکی از اصلی‌‌ترین مراحل مالیاتی است که سرنوشت یک پرونده مالیاتی را رقم می‌‌زند و می‌‌تواند حقوق مؤدیان را دستخوش تضییع قرار دهد. بر این اساس استخراج و تشریح ضوابط حقوقی حاکم بر این مرحله، اهمیت خاص خود را می‌‌یابد. علی‌‌رغم وجود ضوابط حقوقی متعددی که در مرحله تشخیص مالیات قابل شناسایی است، اما می‌‌توان مهم‌ترین و کاربردی‌‌ترین این ضوابط را در «هفت ضابطه» خلاصه کرد. این ضوابط هفت‌‌گانه غالباً در راستای احقاق حقوق مؤدیان مالیاتی است، چراکه دستگاه مالیات‌‌ستانی، دارای حاکمیت و قدرت برتر است و نقض حقوق این مؤدیان از احتمال بیشتری برخوردار است. باوجوداین‌‌ بعضی ضوابط نیز در جهت وضع تسهیل در فرآیند مالیات‌‌ستانی توسط دستگاه است. روش به کار گرفته شده در این پژوهش از نوع توصیفی ـ تحلیلی است.

کلید واژه ها

  • حقوق اقتصادی
  • حقوق مالیاتی
  • تشخیص مالیات
  • حریم خصوصی

مواد مرتبط