تاملی بر وضعیت حقوقی به‌کارگیری پهپاد علیه تروریسم: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تاملی بر وضعیت حقوقی به‌کارگیری پهپاد علیه تروریسم''' نام مقاله ای است از سید محمد حسینی و مهرداد محمدی و یاسر مکرمی قرطاول که در شماره يك دوره چهل و نه (فروردين 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == در...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۳ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۲:۵۴

تاملی بر وضعیت حقوقی به‌کارگیری پهپاد علیه تروریسم نام مقاله ای است از سید محمد حسینی و مهرداد محمدی و یاسر مکرمی قرطاول که در شماره يك دوره چهل و نه (فروردين 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

در چند دهه اخیر منطقه خاورمیانه صحنه درگیری‌های نظامی متعددی میان دولت‌های فرامنطقه‌ای با برخی از دولت‌ها و گروه‌های غیر‌دولتی (همچون گروه‌های تروریستی) بوده است. در یک دهه پیشین استفاده از پهپاد به منظور بمباران، ترور، شناسایی و جاسوسی توسط دولت‌های فرامنطقه‌ای به بهانه­های مختلف در منطقه خاورمیانه رایج بوده است که عمدتاً نقض حاکمیت کشورهای منطقه را در پی‌ داشته است. این نقض حاکمیت همواره توسط دولت‌های فرامنطقه‌ای به لحاظ حقوقی توجیه شده است. بخش عمده این توجیهات بر پایه چالش‌های حقوقی بوده­اند که در خصوص مقررات حاکم بر استفاده از پهپادها وجود دارند و به نوعی این چالش­ها سرپوشی برای فعالیت‌های غیرقانونی این دولت‌ها به حساب می­آیند. طرح این چالش‌ها عمدتاً در راستای تفسیر مقررات منع توسل به زور و دفاع مشروع، مقررات حاکم بر مخاصمات و قواعد حقوق بشردوستانه و مبارزه با تروریسم بوده­اند. لذا درک و تفسیر صحیح این چالش­های حقوقی و برطرف نمودن آنها می‌تواند تصویری واقعی از وضعیت موجود ارائه دهد و فهم دقیق‌تری از منظر حقوق بین‌الملل فراهم نماید.

کلیدواژه‌ها

  • پهپاد
  • حقوق بین الملل بشر
  • حقوق مخاصمات
  • حقوق بشر دوستانه
  • حقوق بشر

مواد مرتبط