تحلیل حقوقی ماهیت اعتبارات اسنادی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تحلیل حقوقی ماهیت اعتبارات اسنادی''' نام مقاله ای از میثم رامشی و همایون مافی و  رسول بهرامپوری بوده که در شماره بیست و یکم (مرداد 1401) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است. == چکیده == اعتبار اسنادی به عنوان ی...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۶ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۲:۰۴

تحلیل حقوقی ماهیت اعتبارات اسنادی نام مقاله ای از میثم رامشی و همایون مافی و  رسول بهرامپوری بوده که در شماره بیست و یکم (مرداد 1401) دانشنامه حقوق اقتصادی منتشر شده است.

چکیده

اعتبار اسنادی به عنوان یک ابزار پرداخت بین‎المللی که امروزه رواج گسترده‎ای میان بازرگانان در عرصه تجارت بین‎الملل یافته است، همواره به عنوان وسیله‎ای قابل اطمینان برای حفظ منافع و حقوق طرفین قرارداد پایه، مورد استفاده قرار گرفته است. بازرگانان و فعالان عرصه تجارت بین‎الملل، علی‎رغم استفاده گسترده از این ابزار پرداخت، به ماهیت آن و منبع تعهدات موجود در این ابزار پرداخت بین‎المللی، توجه کمتری دارند. این پژوهش به شیوه تحلیلی – توصیفی، ماهیت حقوقی اعتبارات اسنادی و دیدگاه‎های پیرامون این موضوع را با توجه به مقررات موجود در این زمینه مورد بررسی قرار می‎دهد. حقوق‎دانان برای تحلیل حقوقی ماهیت اعتبار اسنادی و منبع تعهدات موجود در آن، دیدگاه‎های متفاوتی ارائه کرده‎اند که برخی با توجه به تفاوت‎های موجود میان ماهیت اعتبار اسنادی با قراردادها، ایقاعات و اسناد تجاری، بر این اعتقادند که باید اعتبار اسنادی را به عنوان یک ابزار پرداخت بین‌المللی با ماهیتی مستقل و منحصر به فرد تحلیل نمود، لکن اغلب این دیدگاه‎ها، مبتنی بر حقوق قراردادها بوده و ماهیت اعتبار اسنادی را در قالب قرارداد تحلیل کرده‌اند که این دیدگاه با مبانی پذیرفته شده در نظام حقوقی ایران مطابقت بیشتری دارد.

کلید واژه ها

  • اسناد تجاری
  • اعتبار اسنادی
  • ایقاع
  • تعهد به نفع ثالث
  • قرارداد

مواد مرتبط