حمایت دیپلماتیک در چارچوب معاهدات بین‌المللی سرمایه‌گذاری: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''حمایت دیپلماتیک در چارچوب معاهدات بین‌المللی سرمایه‌گذاری''' نام مقاله ای است از سید باقر میر عباسی و حمیدرضا سیاوش پور که در شماره چهار دوره چهل و نه (دی 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == با پدیداری...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۰:۲۳

حمایت دیپلماتیک در چارچوب معاهدات بین‌المللی سرمایه‌گذاری نام مقاله ای است از سید باقر میر عباسی و حمیدرضا سیاوش پور که در شماره چهار دوره چهل و نه (دی 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

با پدیداری و گسترش معاهدات سرمایه‌گذاری، داوری دولت- سرمایه‌گذار به شیوۀ اصلی حل‌وفصل اختلافات سرمایه‌گذاری تبدیل شد و در نتیجه، از شمار دعاوی حمایت دیپلماتیک کاسته شد. همچنین در اغلب معاهدات سرمایه‌گذاری مقرر شده است که هر یک از طرفین معاهده می‌تواند در خصوص تفسیر یا اجرای معاهده اقدام به طرح دعوای داوری دولت- دولت علیه طرف دیگر کند. علاوه‌بر این، دولت متبوع سرمایه‌گذار می‌تواند به لحاظ خسارات واردشده به سرمایه‌گذار اقدام به طرح دعوای حمایت دیپلماتیک علیه دولت میزبان کند. با توجه به وجود معاهدۀ سرمایه‌گذاری لازم‌الاجرا میان طرفین اختلاف، این‌گونه دعاوی حمایت دیپلماتیک، مشمول قواعد و شرایط مندرج در معاهده و متفاوت با قواعد حقوق بین‌الملل عرفی‌اند. در این مقاله به بررسی ضرورت طی مراجع داخلی پیش از آغاز رسیدگی و دعاوی مختلطی می‌پردازیم که شامل دعوای حمایت دولت از سرمایه‌گذار و دعوای نقض مستقیم حقوق دولت می‌شود.

کلیدواژه‌ها

  • تابعیت
  • داوری دولت- دولت
  • داوری دولت- سرمایه گذار
  • شرط طی مراجع داخلی
  • ضابطه اولویت