تدابیر حقوقی تضمین سلامت مالی احزاب سیاسی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''تدابیر حقوقی تضمین سلامت مالی احزاب سیاسی''' نام مقاله ای است از مقصود عبادی بشیر که در شماره چهار دوره چهل و نه (دی 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == به‌طور کلی، موضوع ارتباط بین قدرت اقتصادی و قدرت سیا...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۲۷ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۲۱:۴۷

تدابیر حقوقی تضمین سلامت مالی احزاب سیاسی نام مقاله ای است از مقصود عبادی بشیر که در شماره چهار دوره چهل و نه (دی 1398) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.

چکیده

به‌طور کلی، موضوع ارتباط بین قدرت اقتصادی و قدرت سیاسی توجه بسیاری از علمای حقوق و سیاست را به خود جلب کرده است. نگرانی عمده این است که قدرت اقتصادی بتواند به قدرت سیاسی نیز دست یابد و دموکراسی بازیچۀ دست سرمایه‌داران شود. جریان بدون کنترل و نظارت پول و منابع مالی به صحنۀ سیاست و رقابت‌های انتخاباتی می‌تواند به‌طور جدی ارزش‌های کلیدی دموکراسی را به خطر بیندازد. یکی از مجاری ورود این منابع به صحنۀ سیاسی، کمک مالی به احزاب سیاسی از سوی صاحبان ثروت است که هم خطر نفوذ ناروا بر تصمیمات عمومی را مطرح می‌کند و هم اینکه اصل برابری اشخاص را به خطر می‌اندازد. در این مقاله با شیوۀ توصیفی- تحلیلی به بررسی تدابیر تضمین‌کنندۀ سلامت مالی احزاب پرداخته شده و معلوم شد که برای نیل به این هدف، تحدید کمک‌های دریافتی احزاب، هزینه‌های انتخاباتی، افشای آن و در نهایت نظارت و گزارش مالی احزاب ضروری است.

کلیدواژه‌ها

  • احزاب سیاسی
  • سلامت انتخابات
  • کمک مالی
  • نظارت
  • هزینه

مواد مرتبط