تحلیل راهکارهای پیشگیرانه از جرایم مالیاتی: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''تحلیل راهکارهای پیشگیرانه از جرایم مالیاتی''' نام مقاله ای از فرشته عبدالرحیمی و سید مهدی احمدی موسوی است که در شماره 46 (شهریور 1400) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است. == چکیده == مالیات اصلی ترین منبع درآمد پایدار دولت محسوب می گردد...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲۹ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۳۲
تحلیل راهکارهای پیشگیرانه از جرایم مالیاتی نام مقاله ای از فرشته عبدالرحیمی و سید مهدی احمدی موسوی است که در شماره 46 (شهریور 1400) فصلنامه پژوهشهای حقوقی منتشر شده است.
چکیده
مالیات اصلی ترین منبع درآمد پایدار دولت محسوب می گردد و در حقیقت انگیزه ی اصلی وجود نظام مالیاتی در کشورهای گوناگون تأمین مالی اداره ی عمومی کشور و تدارک خدمات اجتماعی و اقتصادی است لیکن بی اهمیت جلوه کردن مالیات در کشور ایران و اتکاء دولت به درآمدهای ناپایدار و تأمین هزینه های عمومی از طریق منابع طبیعی سبب شده که نرخ عدم تمکین مالیاتی رو به افزایش رود. در این میان با توجه به جایگاه مالیات ها در بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی، پیش گیری از ارتکاب جرائم مالیاتی امری ضروری به نظر می رسد امری که امروزه با تجربیات به دست آمده به اثبات رسیده هزینه ای به مراتب کمتر از درمان یا برخورد با متخلف دارد. این پژوهش به هدف شناسایی و ارائه راهکارهای پیش گیرانه به منظور جلوگیری از ورود به حوزه جرائم مالیاتی و فرار از پرداخت مالیات به رشته تحریر درآمده است. بدین منظور در ابتدا با استناد به راهکارهای پیش گیرانه ی پیش بینی شده در قوانین مالیاتی سعی در روشنگری مفهوم پیش گیری از عدم تمکین مالیاتی داشته و از آن جایی که تمامی موارد قانونی مالیاتی تصویب شده منجر به حذف کامل جرائم مالیاتی و پیش گیری از ارتکاب جرائم مالیاتی نگردیده است پس از ذکر مفاد قانونی به تبیین و ارائه راهکارهای دیگری پرداخته شده است.
کلیدواژه ها
- مالیات
- پیشگیری
- جرائم مالیاتی