اصول بنگلور در خصوص رفتار قضایی از منظر حقوق اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی حقوق
پرش به ناوبری پرش به جستجو
(صفحه‌ای تازه حاوی «'''اصول بنگلور در خصوص رفتار قضایی از منظر حقوق اسلامی''' نام مقاله ای از امید توکلی نیا است که در شماره سیزدهم (اسفند 1400) فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی منتشر شده است. == چکیده == اخلاق قضایی استاندارد ضروری سلامت قض...» ایجاد کرد)
(بدون تفاوت)

نسخهٔ ‏۳۰ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۴:۵۹

اصول بنگلور در خصوص رفتار قضایی از منظر حقوق اسلامی نام مقاله ای از امید توکلی نیا است که در شماره سیزدهم (اسفند 1400) فصلنامه علمی دانشنامه های حقوقی منتشر شده است.

چکیده

اخلاق قضایی استاندارد ضروری سلامت قضایی است. اصول بنگلور در خصوص رفتار قضایی، مهم‌ترین سند بین‌المللی است که حاوی شش ارزش بنیادین استقلال، بی‌طرفی، سلامت، نزاکت، برابری و صلاحیت و پشتکار است. هدف از این اصول، تدوین معیارهای رفتار اخلاقی قضات و راهنمایی آنان و ایجاد یک چهارچوب قضایی برای نظام بخشی رفتار قضایی است. همچنین هدف از این اصول کمک به اعضای قوای مجریه و مقننه، وکلا و به‌طور کلی عموم مردم است تا نظام قضایی را بهتر درک و حمایت کنند. این اصول در بردارنده این مطلب است که قضات باید در برابر نهادهای مرتبطی که به منظور حفظ معیارهای قضایی تشکیل شده، در قبال رفتار خود پاسخگو باشند. از طرف دیگر کتب فقهی اسلامی، حاوی شرایط قضات و نیز شرایط سلبی و ایجابی قضاوت است. مشکل اصلی، پراکندگی آنها در کتب فقهی مختلف و فقدان یک سند جامع اصول رفتار قضایی است. در این نوشتار به بررسی مبانی اصول بنگلور از دیدگاه حقوق اسلامی خواهیم پرداخت.

کلیدواژه ها

  • نظام قضایی
  • قضات
  • اصول قضایی بنگلور
  • حقوق اسلامی

مواد مرتبط