تعقیب تحریمهای اقتصادی بهعنوان جنایت علیه بشریت: تفاوت میان نسخهها
(صفحهای تازه حاوی «'''تعقیب تحریمهای اقتصادی بهعنوان جنایت علیه بشریت''' نام مقاله ای است از محمد هادی ذاکر حسین که در شماره دو دوره پنجاه و یک ( بهار 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است. == چکیده == ارجاع قضیة تحریمهای آمریکا از سوی د...» ایجاد کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ ۲ فوریهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۰:۱۰
تعقیب تحریمهای اقتصادی بهعنوان جنایت علیه بشریت نام مقاله ای است از محمد هادی ذاکر حسین که در شماره دو دوره پنجاه و یک ( بهار 1400) فصلنامه مطالعات حقوق عمومی دانشگاه تهران منتشر شده است.
چکیده
ارجاع قضیة تحریمهای آمریکا از سوی دولت ونزوئلا به دیوان کیفری بینالمللی این سؤال را ایجاد کرده است که آیا میتوان تحریمهای اقتصادی را بهعنوان جنایت علیه بشریت مشمول صلاحیت دیوان دانست یا خیر. از آنجا که این نخستینبار است که تعقیب تحریمها بهمثابة یک جرم بینالمللی نزد محاکم کیفری جهانی مطرح میشود، پاسخ این پرسش را بهصراحت در رویة قضایی نمیتوان یافت. با این وجود این نوشتار با رجوع به اساسنامة رم در کنار رویة قضایی اثبات میکند که عنوان مجرمانة رفتارهای غیرانسانی مندرج در بند «ک» مادة 7 اساسنامة رم آن دسته از تحریمهای اقتصادی را که موجب ایجاد رنج یا آسیب جدی به سلامت شهروندان شود، شامل میشود، مشروط بر آنکه اعمال تحریمها در راستای سیاست دولت تحریمکننده برای اقدام علیه جمعیت غیرنظامی جامعة هدف تحریم باشد. در اثبات این مدعا تحریمهای آمریکا علیه ایران بررسی خواهد شد.
کلیدواژهها
- اساسنامه رم
- تحریم
- حقوق بشر
- حق بر سلامت
- رفتارهای غیر انسانی